Beton waterdicht maken

Beton waterdicht maken is belangrijk. Waterschade kan gezondheidsrisico’s veroorzaken door de groei van schimmel en meeldauw. Ook zorgt het voor problemen aan de fundering.

Water is van nature een drager van zouten en chloriden, die het betonstaal beschadigen. Dit leidt tot afbrokkeling en scheuren in beton. Lees meer over beton sealer aanbrengen

Waterschade aan beton voorkomen

Om te voorkomen dat er waterschade ontstaat wordt een beton sealer gebruikt. Veel sealers op de markt zijn gebaseerd op elastomeer, latex of op basis van acryl.

Deze sealers kunnen tijdelijk helpen om het beton waterdicht te maken en zo het vocht te bestrijden en wateroverlast te verminderen. Het is echter slechts een kwestie van tijd voordat ze oud worden en loslaten van het oppervlak (delamineren). Hierdoor wordt het beton niet of slechts tijdelijk waterdicht.

Daarom wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van beton sealers op basis van natrium- of lithiumsilicaat. Dit zijn diep indringende / impregnerende sealers. Behalve dat deze het beton verdicht en verhardt, biedt het ook een hydrofoob* oppervlakte barrière waardoor het beton waterdicht en waterafstotend wordt.

Onze favoriete beton sealer
Beton waterdicht maken met beton sealer Hydrablock Pro
Beton waterdicht maken met beton sealer Hydrablock Pro

Onze favoriete sealer om beton waterdicht te maken is “Hydrablock Pro”. Met deze beton sealer kan naast beton ook alle soorten steen behandeld worden. Hydrablock is een diep doordringend en onzichtbaar beton impregneermiddel, welke het beton 100% waterdicht maakt. Tevens helpt het schadelijke organische groei (algen, schimmel, meeldauw, etc.) te voorkomen.

De chemische reactieve en actieve bestanddelen sluiten de poriën in het beton. Dit zal de oppervlakte vocht- en alg werend maken, mét behoud van het vermogen (van het beton) om te ademen.

Hydrabock Pro verandert het uiterlijk van het beton of steen niet. Het is geheel transparant, geurloos en milieuvriendelijk. Op Hydrablock Pro heeft u 100 jaar garantie. Het product slijt alleen als het betonoppervlak zelf slijt.

Bestaand of nieuw beton waterdicht maken

U kunt met dit impregneermiddel zowel nieuw als bestaand beton waterdicht maken. Het behandelde oppervlak wordt tevens na 2 lagen sterk verbeterd. Het beton zal na behandeling 100% waterdicht en waterafstotend zijn. De beton sealer zorgt voor vier vierkante meter dekking met 1 liter. Dit product is voor professionals ontwikkeld maar nu ook voor de doe-het-zelver verkrijgbaar bij 123vochtbestrijding.

Onze favoriete impregneermiddelen:
Woodseal:  voor al uw hout
Hydrablock: voor beton en steen
Hydrastop: voor gevels en metselwerk

*Hydrofoob: Hydrofobe stoffen zijn stoffen die water en vloeistof afstotend zijn en niet te mengen zijn met water.
Bron: Wikipedia