Betonblokken

Betonblokken, ook wel genaamd beton baksteen, holblok, cementblok, besserblok (Australië) en windblok. Deze betonnen blokken zijn rechthoekig en worden veel gebruikt in de bouw.

De fabricage van betonblokken

Betonblokken worden gemaakt van gegoten beton. De blokken kunnen aan de binnenkant hol of vol (massief) zijn. De blokken bestaan uit primaire materialen en worden vervaardigd uit de traditionele grondstoffen rijnzand, rijngrind, kalksteen en portland cement. De productie van de blokken gebeurt doorgaans vol-automatisch. De blokken zijn milieuvriendelijk en 100% recyclebaar.

Holle betonblokken

Holle blokken hebben een hogere isolatiewaarde en wegen minder.

holle betonblokken, betonblok hol
Betonblok hol

Volle betonblokken

Zijn van massief beton en worden ook wel betonmetselstenen genoemd.

volle betonblokken, betonblok vol
Betonblok vol

Type betonblokken

De blokken zijn verkrijgbaar met een hele hoge dichtheid tot een lage dichtheid, die lichter maar tevens ook poreuzer zijn. Blokken met een lagere dichtheid maken gebruik van industrieel afval zoals zand, gemalen steen en gerecycled beton. Lichtgewicht blokken worden ook wel geproduceerd met behulp van gasbeton.

Toepassingen voor de  blokken

De betonnen blokken worden veelzijdig gebruikt voor zowel binnen- als buitenmuren voor woningen, garages, sportcomplexen, stallen, toonzalen, zwembaden, hofmuren, funderingen, burelen, enzovoort. Bijkomend voordeel van de holle blokken is dat het zeer goed isoleren. Door de verscheidenheid aan gespecialiseerde vormen is het mogelijk om speciale constructies te maken zoals U-vormen en knockout blokken met inkepingen.

Betonblokken behandelen

Na het bouwen van de betonconstructie is het van belang om het te behandelen en te beschermen. Vooral voor blokken die in contact komen met vocht zoals keldermuren, buitenmuren, plantenbakken en sier betonblokken is dit belangrijk. Water is het meest schadelijk voor de levensduur en uiterlijk van het beton.

Beton is van nature niet waterdicht. De meeste schade aan beton wordt veroorzaakt door het bevriezen en ontdooien van het water dat in het beton kan komen. Hierdoor ontstaat schilfering aan het oppervlak.

Betonblokken  waterdicht maken

beton waterdicht maken, betonblokken waterdicht maken, betonblokken impregneren De blokken waterdicht maken doet u met een penetrerende beton sealer op basis van silicaten en siloxaan. Professionele producten (zoals Hydrablock Pro) voor het permanent en eenvoudig waterdicht maken van betonblokken koopt u als consument exclusief via 123vochtbestrijding

Het resultaat van het waterdicht maken van betonnen blokken zal u doen glimlachen en het aanbrengen is super makkelijk.