beton sealer aanbrengen, beton impregneermiddel, beton impregneren

Beton sealer aanbrengen

Het aanbrengen van beton sealer met een lage drukspuit
Het aanbrengen van beton sealer met een lage drukspuit

Een penetrerende beton sealer aanbrengen – zoals silanen, siloxanen en silicaten – om beton of steen waterdicht te maken is makkelijk. Dit doe je simpelweg door het vernevelen met een huis tuin en keuken lage drukspuit, een verfspuit voor grotere klussen en een kwast voor kleinere stukken en een roller voor vlakke stukken zoals betonvloeren en muren. Het aanbrengen van beton sealer is heel makkelijk.

Beton sealer aanbrengen in 3 stappen

Beton schoonmakenStap 1: Beton schoonmaken

Voordat we het beton of steen waterdicht kunnen maken is het belangrijk eerst al het vuil te verwijderen. Denk hierbij aan organische materiaal, vuil aanslag en lagen zoals verf. Het vuil verhindert het de beton sealer diep in de poriën van het waterdicht te maken oppervlak kan doordringen.
Lees hier meer over het schoonmaken van beton →

stap 2: Beton Sealer aanbrengen

beton sealer aanbrengen
Oprijlaan vernevelen

Vul de lage drukspuit (of andere gereedschap) met de beton sealer en je kan beginnen met het aanbrengen. Om het beton of steen goed waterdicht te maken is het belangrijk dat je de sealer van beneden naar boven aanbrengt. Houd hierbij in de gaten dat je nat op nat spuit (of strijkt) zodat er geen plek wordt overgeslagen. Met 1 liter kun je ongeveer 8m2 behandelen. Er zijn 2 lagen nodig, dus kan je met 1 liter 4m2 beton of steen 100% waterdicht maken.

Stap 3: Beton sealer laten drogen

Laat de beton sealer niet te snel drogen. Als de sealer te snel opdroogt dan kan het niet diep in het beton doordringen. Na zo’n 6 tot 8 uur drogen kun je de tweede coating aanbrengen. Na het aanbrengen van de 2e coating bent je klaar. Het beton of steen is nu voor altijd en 100% waterdicht als u Hydrablock Pro beton sealer gebruikt. Zodra de 2e laag is aangebracht en handdroog is kan de vloer of muur weer gebruikt worden.

Nu de beton sealer op het waterdicht te maken oppervlak is aangebracht ben je klaar en gaat het uithardingsproces (curing) beginnen. De beton sealer gaat nu reageren met het beton. Het uitharden duurt zo’n 25 tot 30 dagen. Echter hoef je niet te wachten om de behandelde ondergrond in gebruik te nemen. Zodra de beton sealer droog is kun je het oppervlak weer gebruiken

Let op! Wacht tot de beton sealer geheel is uitgehard voor het te schilderen of behangen. Door het uitharden kan er stof uit de poriën gedrukt worden dat gemakkelijk met een borstel verwijdert kan worden. Daarna kan je het schilderen zonder dat je verf vervuild.

Tips: Bij het aanbrengen van beton sealer

  1. Wij gebruiken HydraBlock Pro. Dit is een geur- en kleurloze beton sealer die snel en geheel transparant opdroogt. HydraBlock-Pro kost zo’n 20,- per liter en dat is het dubbel en dwars waard. Over een jaar zal je blij zijn dat deze beton sealer heb aangebracht. HydraBlock Pro is verkrijgbaar bij 123vochtbestrijding.nl en bij vochtbestrijdingsmiddelen.nl
  2. Laat de lagen niet te snel opdrogen (bij te warm weer bijvoorbeeld) dit zorgt voor minder penetratie. Mocht het te warm zijn dan vernevel je eerst water op de te behandelen plek. Zodra deze handdroog is breng je de beton sealer aan. Mocht de eerste laag te snel opdrogen vernevel hier dan eerst water overheen voordat u de tweede laag aanbrengt.