beton cement waterdicht maken

Beton en cement waterdicht maken

Beton en cement zelf 100% waterdicht maken tijdens het maken van de mortel. Dat gaat een stap verder dan oppervlaktebehandelingen die toegepast worden om de permeabiliteit van beton te blokkeren. Je beton en cement wordt nu tijdens het uitharden verdicht en zo volledig vloeistof- en gasdicht.

Cement en beton waterdicht maken tijdens het storten doe je zelf.

Hoe beton en cement waterdicht maken

Water is essentieel bij betonproductie en uitharding. Maar zodra water haar rol in het uithardingsproces vervult heeft, is water niet langer een vriend van je beton.

zelf beton waterdicht maken, waterdicht cement maken, beton poreusBeton kan natuurlijk goed presteren in vochtige omgevingen, maar beton is van nature een poreus materiaal dat gevoelig is voor scheurvorming en kwetsbaar bij waterinfiltratie. Als je beton niet waterdicht gemaakt is veroorzaakt dit  vries- en dooi schade. Deze schade zal aantasting door corrosie aan de ingelegde stalen bewapening opleveren (ASR). Dit wordt ook wel betonrot of betonkanker genoemd.

Lees meer over bestaand beton waterdicht maken →

Beton en cement  waterdicht maken methode

cement waterdicht maken, hydramix, beton waterdicht maken, dekvloer waterdicht makenDe methode die het beschermende proces van je beton en cement kan
vereenvoudigen, is om je beton waterdicht te maken met een
toevoeging. Deze additieven beperken de waterdoorlaatbaarheid van het beton, doordat het beton zelf (door en door) waterdicht wordt.

Tegenwoordig kan je deze professionele beton impregneermiddelen (beton sealers) zelf kopen.
beton en cement waterdicht maken met Hydramix Pro
Zie Hydramix (fabrikant)

Hoe maak je  beton waterdicht?

Beton waterdicht maken werkt met micro moleculen. Deze moleculen gaan een verbinding aan met je beton, verdichten het beton en voorkomen fysiek de doorgang van water.

Cement aanmaken met Hydramix

Cement geproduceerd met Hydramix kan hydrostatische druk weerstaan (waterdruk van buiten af). Het indringen van water is niet meer mogelijk, omdat je het beton hierdoor door en door waterdicht hebt gemaakt. 

Hoe lang werkt Hydramix

Door toevoeging van Hydramix wordt je beton of cement zelf permanent waterdicht.  Beton dat waterdicht gemaakt is met toevoeging van Hydramix heeft minder (tot geen) onderhoud nodig.

Vloeistoffen zoals Hydramix zijn verkrijgbaar bij o.a. 123vochtbestrijding.nl en vochtbestrijdingsmiddelen.nl.

Mijn ervaring is dat 123vochtbestrijding.nl meer verstand van zaken heeft en dat vochtbestrijdingsmiddelen.nl een verkoop site is.

Het waterdicht maken van cement of beton is nu makkelijk gedaan!