Waarmee beton schoonmaken, beton schoonmaken, beton reinigen, Waarmee beton reinigen

Beton reinigingsmiddelen

Beton reinigingsmiddelen

De sleutel voor het reinigen van beton is, om uit te vogelen welke reinigingsmiddel je nodig hebt. Dus welke probleem is er, wat voor soort vlekken, of wat voor soort vervuiling hebt je op het beton. En hierbij een beton reinigingsmiddel gebruiken, dat het meest geschikt is voor het type vervuiling waar je last van hebt.
beton schoonmaken, beton reinigen, beton hogedrukspuit, beton hoge drukspuit, beton karcher schoonmaken

 

Welke beton reinigingsmiddelen zijn er?

Er zijn in feite vier type beton reinigingsmiddelen, te weten:

 1. pH Neutraal reinigingsmiddelen
 2. Zure reinigingsmiddelen
 3. Alkalisch reinigingsmiddelen
 4. Enzymatische / bacteriële reinigingsmiddelen

Beton schoonmaken reinigingsmiddelen, beton reinigingsmiddelen, beton schoonmaken, beton schoonmaakmiddelen, beton schoonmaken

Ph Neutrale reinigingsmiddelen

pH neutrale reinigers zijn milde reinigingsmiddelen die typisch gebruikt worden om beton binnen te reinigen, maar ook gebruikt kunnen worden om licht verontreinigd buiten beton te reinigen. Deze reinigingsmiddelen kun je doorgaans in de bouwmarkten en winkels vinden.

 • Milde reiniger
 • Voor beton binnen
 • Voor licht verontreinigd beton buiten
 • Makkelijk te verkrijgen

Zure reinigingsmiddelen

Het tweede type om beton schoon te maken zijn zuren. Zuur wordt gebruikt om vuil, vlekken, roest en zelfs uitbloeiing te verwijderen. Zure reinigingsmiddelen worden hoofdzakelijk op buiten beton gebruikt.

Vaak gebruikt men dit type reinigingsmiddel om het beton voor te bereiden om een film vormende beton coating (een coating op het beton ligt, in plaats van er in te trekken) aan te brengen.

Hoe dan ook, dit is een goed reinigingsmiddel voor het verwijderen van roest uit het beton.

 • Verwijdert vuil, vlekken, roest en uitbloeiingen.
 • Voor buiten gebruik.
 • Goed voor voorbereiding op film vormende afdichting.
 • Voorzichtigheid geboden. Lees de waarschuwingen.

beton schoonmaken, roestvlekken beton, roestvlekken verwijderen, roest reinigingsmiddel, roest reinigen beton

Alkalische reinigingsmiddelen

De derde soort is Alkaline, dit is eigenlijk een ontvetter. Het breekt koolwaterstof, zoals olie en vetten, die in het beton kunnen zitten af. Hierdoor is het een goede keuze voor het reinigen van garagevloeren, carporten, opritten en parkeerplaatsen van beton.

Alkaline reinigers worden ook gebruikt na het reinigen van beton met een zure reiniger. Dit zal de pH waarde van het schoongemaakte beton herstellen naar de normale waarde.

 • Ontvetter, verwijdert olie en andere koolwaterstoffen.
 • Voor binnen- en buiten gebruik.
 • Te gebruiken na reiniging met zuur, om de pH waarde te normaliseren.
 • Voorzichtigheid geboden. Lees de waarschuwingen.
Beton olievlekken schoonmaken, beton vetvlekken schoonmaken, Beton olievlekken reinigen, beton vetvlekken reinigen
Beton olievlekken en vetvlekken schoonmaken

Enzymatische / Bacteriële reinigers

De vierde soort om beton schoon te maken zijn de Enzymatische / bacteriële reinigers. Dit breekt koolwaterstof af, en kan bodemmateriaal (aarde modder en vervuiling) zetmeel proteïne afbreken. Maar wat is dat?

Denk hierbij aan vogelpoep, dierlijke uitwerpselen, urine, schimmel en algen. Het soort nare verontreiniging die je niet op, of in je beton wilt. Het doodt de bacteriën dat in deze verontreinigingen zit en helpt deze vlekken te verwijderen.

 • Oxidatiemiddel breekt vuil, zetmeel, proteïne (eten) vlekken af.
 • Voor binnen- en buiten gebruik.
 • Te gebruiken om urine vlekken van dieren te verwijderen.

Beton schoonmaken urinevlekken, urinevlekken ebton, beton urinevlekken reinigen, urine reinigen beton, dieren plas beton, plas hond beton schoonmaken

Waar vind je deze beton reinigingsmiddelen

Ik ga meestal naar een beton leverancier of een schoonmaakmiddelen leverancier. Sommige bouwmarkten zullen ook een vorm van deze reinigingsmiddelen hebben, maar mijn ervaring is dat de meeste van deze middelen een beetje te mild zijn voor wat ik nodig heb.

Om die reden ga ik meestal naar een speciaalzaak om middelen te krijgen die aannemers zouden gebruiken. Om het juiste middel dat je nodig hebt te verkrijgen raad ik aan om enkele van deze leveranciers te bellen en ze te vertellen wat je probeert op te lossen.

Beton schoonmaken

Zodra je het juiste reinigingsmiddel heb gekozen, is het tijd om je voor te bereiden op het schoonmaken, borstelen en spoelen.

Lees meer over beton schoonmaken →