goedkoopste manier om een betonnen vloer waterdicht te maken

Goedkoopste manier om een betonvloer waterdicht te maken

De goedkoopste manier om een betonvloer waterdicht te maken is natuurlijk als je het zelf doet.

Waarom zou je beton waterdicht moeten maken?

Je zou denken dat beton – stevig als het is – een waterdichte structuur heeft. Niets is minder waar. Door de verdamping van het water tijdens het uithardingsproces, ontstaat er een netwerk van minuscule capillaire gaatjes. We kunnen de gaatjes niet zien. De grootte varieert van 3 nm (een miljoenste van een millimeter) tot 0.1 mm (de dikte van een menselijke haar). Een water molecuul is 3000x kleiner (0.28 nm). Logischerwijs is beton eigenlijk zo lek als een zeef.

Wat houdt het water tegen in het beton?

Het water wordt tegengehouden door de oppervlakte spanning van het water zelf. Hierdoor blijft het water in de poriën zitten totdat het beton geheel nat wordt. Zodra de poriën geheel nat zijn zal het water beginnen te stromen en door het beton heen komen.

Betonvloer waterdicht maken is eigenlijk een must.

Het sealen en waterdicht maken van betonvloeren is eenvoudig en goedkoop, zeker als je het zelf doet. Beton sealers beschermen de betonvloer tegen, vocht, vet, zout en voorkomen vries- en dooi schade. Voordat een betonvloer waterdicht gemaakt kan worden is het belangrijk eerst het oppervlak schoon te maken om zo stof en vuil te verwijderen.
Lees meer over beton schoonmaken →

goedkoopste manier om een betonvloer waterdicht te maken
Repareer scheuren, kieren en gaten in beton.

De goedkoopste sealer om een betonvloer waterdicht te maken

Betonvloer sealers zijn in twee in 2 verschillende categorieën:

  1. Oppervlakte beton sealers (coatings) die een top coating aan de buitenkant van het beton aanbrengen en onderhoud nodig heeft.
  2. Penetrerende beton sealer impregneren het beton en maakt het beton van binnenuit waterdicht.

Hiervan zijn penetrerende beton impregneermiddelen – ook wel beton sealers genoemd – veruit de goedkoopste manier om een betonvloer waterdicht te maken en vergen het minst (tot geen) onderhoud. Dit komt doordat het resultaat van de penetrerende beton sealers permanent is en niet kan bladder, schilferen, etc.
Lees meer over penetrerende beton sealers →
Lees meer over oppervlakte beton sealers →

De goedkoopste manier om een betonvloer waterdicht te maken is een penetrerende beton sealer oftewel beton impregneermiddel.

Dus wat kost het om een betonvloer waterdicht te maken?

De kosten van het waterdicht maken van een betonnen keldervloer:
Stel de keldervloer is 5×5 = 25m2. Met 1 liter sealer doe je 4m2 twee keer. Voor 25m2 is 6 liter sealer benodigd. De advies verkoopprijs van de beste beton sealer die ik gebruikt heb (Hydrablock), ligt rond de 25,- per liter.  Dus voor ± 150,- euro is de betonvloer waterdicht, vuil en organische stoffen kunnen er niet meer intrekken en de vloer vergt geen onderhoudt meer… tel uit je winst!

Samen met het milieuvriendelijke, levenslang beschermde en onderhoudsvrije karakter van een penetrerende beton sealer maakt het dat de beton sealer Hydrablock verre weg de goedkoopste manier is om een betonvloer waterdicht te maken.

Aanbrengen van de beton sealer

Een penetrerende beton sealer wordt eenvoudig aangebracht met een lage drukspuit, een kwast of verfroller. Na het aanbrengen van 2 lagen zal het beton waterdicht zijn.
Lees meer over aanbrengen van beton sealer →

Ons advies: de milieuvriendelijke beton sealer Hydrablock

Hydrablock Pro - goedkoopste manier om een betonvloer waterdicht te makenWij adviseren voor het waterdicht maken van beton Hydrablock Pro. Deze penetrerende beton sealer heeft goede eigenschappen qua penetratiediepte en beschermingsfactor. De werking van deze sealer is permanent! Hydrablock is 100% milieuvriendelijk.

Hydrablock is ontwikkeld door GreenSeal Solutions en momenteel o.a. verkrijgbaar bij  www.123vochtbestrijding.nl.

De goedkoopste manier om een betonvloer waterdicht te maken doe je makkelijk zelf!