betonblokken, vocht in de kelder, vochtbestrijding

Keldervloer waterdicht maken

Het waterdicht maken van de keldervloer is een cruciale stap die vaak over het hoofd wordt gezien door huiseigenaren. Het niet waterdicht maken van het beton in de kelder, met name de keldermuren en de keldervloer, kan een grote vergissing zijn. Dit komt doordat water van nature naar de keldervloer stroomt, wat kan leiden tot vochtproblemen.

Daarnaast wordt vaak grondwaterdruk aan de onderkant van de vloer onderschat, wat leidt tot binnendringend water door het beton. Het is belangrijk om te weten dat beton van nature poreus is en daardoor gevoelig is voor water. Het waterdicht maken van de keldervloer is gelukkig een klus die u zelf kunt doen. Zorg ervoor dat u de kwaliteit van uw ruimte behoudt door deze belangrijke stap niet over te slaan.

Onze favoriete impregneermiddelen:
Woodseal Pro: voor hout
Hydrablock pro: voor beton en steen
Hydrastop Pro: voor gevels, buitenmuren en metselwerk

Maak uw keldervloer waterdicht met Hydrablock: een betonnen sealer met hydrofoob en penetrerende eigenschappen. Zorg voor bescherming en duurzaamheid van uw betonvloeren.

Ontdek nu de voordelen van Hydrablock! Gegarandeerd een perfecte afdichting voor uw kelder.

Stap 1 – De randen van uw keldervloer

De randen van de betonnen onderbouw vloer hebben in oudere huizen de neiging te scheiden van de muren. Om de keldervloer waterdicht te maken zijn de randen erg belangrijk. Neem daarom een preventieve maatregel en gebruik beton om de randen te vullen. U kunt de randen van de muur en vloer afdichten door met een spuitzak beton toe te voegen. Zodra het beton droog is kan de keldervloer schoongemaakt worden.

Stap 2 – Schoonmaken van uw keldervloer

Maak de ondergrond goed schoon. Veeg alle loze deeltje zand, stof en andere verontreinigen grondig op. Als er grote gaten in de vloer zitten kunt u die opvullen om een mooi glad resultaat te verkrijgen. Kleine scheurtjes en gaatjes hoeven niet gevuld te worden aangezien deze tijdens het waterdicht maken van de keldervloer zullen worden opgevuld.

Het is belangrijk dat alle vervuiling uit de poriën van het beton verwijderd wordt. Na het schoonvegen kan de keldervloer schoongemaakt worden met een chemisch reinigingsmiddel zoals trinatriumfosfaat (TSP), dit is in alle bouwmarkten verkrijgbaar. Trinatriumfosfaat haalt al het vuil en stof uit de poriën en bereidt de keldervloer uitstekend voor op de behandeling met een beton sealer.

Stap 3 – Aanbrengen Hydrablock beton sealer

Hydrablock Pro - beton concrete sealerDe laatste stap in het waterdicht maken van de betonnen keldervloer is het aanbrengen van Hydrablock. Dit doet u eenvoudig met een lage drukspuit, kwast of verfroller, volgens de instructies zoals vermeld bij het product.

Lees meer over aanbrengen van Hydrablock Pro – beton sealer voor keldervloeren

Een keldervloer waterdicht maken doet u zelf!