Silicaat beton sealer

Silicaat beton sealer

Silicaat beton sealer, gemaakt op basis van silicaat zijn diep penetrerende beton impregneermiddelen. Als je een silicaat beton sealer gebruikt voor je garage, balkon, stoep of kelder van beton, dan hoef je je nooit meer druk te maken over oppervlakte bescherming zoals bij acryl of epoxy.

Hoe werkt een Silicaat  beton sealer

Beton behandeld met silicaat beton sealer
Beton behandeld met silicaat beton sealer

Een waterafstotend impregnerende silicaat beton sealer is een op de oppervlakte aangebracht, onzichtbaar beschermingssysteem, dat op zeer effectieve wijze de duurzaamheid van beton verhoogt. Vanwege de minuscule afmetingen van de mono-moleculaire laag, is er weinig tot geen verandering in de esthetische uitstraling. Vergeleken met verven die een film leggen, zal een silicaat beton sealer welke op het oppervlak is aangebracht, diep in het beton – door de poriën en haarvaten – doordringen.

Waterafstotende impregnerende silicaat beton sealers veranderen de oppervlaktespanning van minerale ondergronden tot een waterafstotend oppervlak om water en agressieve wateroplosbare zouten, zoals chloriden en sulfaten, buiten te houden.

Kleine deeltjes silicaten en silaan materialen dat via de oppervlakte poriën van het beton doordringt, zal daar een verbinding aan gaan met het van nature in beton aanwezige CSH (calciumsilicaathydraat).

Calciumsilicaathydraat

Calciumsilicaathydraat (cementsteen) is een natuurlijk voorkomend mineraal dat het beton zijn kracht geeft. Echter is beton van nature poreus door een grote hoeveelheid luchtbellen. Door gebruik te maken van een penetrerende beton sealer die het silicaat diep in het beton meeneemt, ontstaat er een chemische reactie met het calcium kalk en diverse logen in het beton om meer CSH te maken. Dit versterkt het beton en maakt het 100% vloeistofdicht en tevens vlekken en algen afstotend.

Beton schade

Beton vries en dooi schade kan worden voorkomen door een silicaat beton sealer
Beton vries en dooi schade kan worden voorkomen door een silicaat beton sealer

De meest doordringende vorm van oppervlakte beton schade is schilferen door vrieskou en dooi. Andere beschadigingen omvatten alkali-silica reactie (ASR) die chemische doordringen en de corrosie van staal versterken. Silicaat beton sealers blokkeren tot 100% van de oppervlakte voor vocht.

De werkzame bestanddelen sluiten de poriën in het beton voldoende om vocht te blokkeren mét behoud van het vermogen van beton om te ademen. Het zal het uiterlijk of de niet tractie wijzigen. Silicaat beton sealers zijn slijtvast en slijten alleen als het betonoppervlak zelf slijt.

Nieuwe of bestaande beton kan worden behandeld en verbeterd met slechts twee coatings. Lees  meer over het aanbrengen van beton sealer