Penetrerende beton sealers

Penetrerende beton sealers

Penetrerende beton sealers worden gemaakt van verschillende vormen siliconen combinaties. Siliconen zijn extreem hydrofoob (waterafstotend) en hebben zeer kleine moleculaire verbindingen. Hierdoor zijn deze sealers uitermate geschikt voor het waterdicht maken en beschermen van allerlei bouwmaterialen. Om beton of steen waterdicht en waterafstotend te maken gebruiken we verschillende vormen en/of combinaties van silicaten, afhankelijk van de mate van poreusheid van het materiaal.


Deze penetrerende beton sealers bestaan uit:

Silaan

Silaan molecuul - penetrerende beton sealers
Silaan molecuul

Van de algemeen beschikbare diep penetrerende beton sealers is silaan de sealer met de kleinste moleculaire verbinding. Chemisch vormt silaan een covalente binding in het beton waardoor deze in de poriën stolt. Silaan staat bekend om de waterafstotende (hydrofobische) en olie afstotende eigenschappen. Silaan zal alleen slijten als het betonoppervlak zelf slijt.

Bekend om zijn zeer lage viscositeit, wordt silaan vaak gebruikt voor het afdichten van dicht beton, zoals parkeerdekken, betonnen gevels en dichte baksteen. Silaan wordt over het algemeen alleen toegepast op bestaand (uitgehard) beton.

Silicaten

Silicaat molecuul - penetrerende beton sealers
Silicaat molecuul

Silicaten zijn ook een kleine moleculaire verbinding, variërend in kwaliteit van premium lithium silicaten tot goedkopere natriumsilicaten. Silicaten vormen chemisch kalkzandsteen hydraatkristallen, die betonnen oppervlakken kunnen verdichten. Door deze vervolgens te poetsen ontstaat de bekende gepolijste uitstraling.

Silicaten staan erom bekend waterafstotend en vloeistof afstotend  te zijn en zal alleen slijten als het betonoppervlak zelf slijt. Bekend om de kristallisatie, worden silicaten dan ook vaak gebruikt voor het polijsten van betonvloeren. Silicaten kunnen worden toegepast op nieuw en bestaand beton en wordt veel gebruikt in winkels.

Lees meer over silicaat beton sealers →

Siliconaten

Siliconaten is een moleculaire verbinding van middelmatige grote. Siliconaten vormen van binnenuit een afstotende barrière in het oppervlak van het poreuze beton en ander metselwerk. Siliconaten staan bekend om het feit dat ze water en olie afstotend zijn en zullen ook alleen slijten als het oppervlak zelf slijt.

Siliconaten zijn befaamd voor de extreme water en vlek afstotende eigenschappen. Ze worden veel gebruikt voor het sealen en waterdicht maken van beton dat buiten staat, zoals wegen en opritten, staande muren, poreuze stenen en bakstenen. Siliconaten wordt ook gebruikt als effectief uithard middel (curing agent) voor nieuw beton.

Siloxaan

Silaan molecuul - penetrerende beton sealers
Een op siloxaan gebaseerde molecuul

Siloxaan heeft van de penetrerende beton sealers de grootste moleculaire verbinding. Hoewel het niet zeer reactief is vormt siloxaan een chemische band in poreus beton en ander metselwerk, waar het in de oppervlakte poriën stolt. Siloxaan staat erom bekend hydrofoob te zijn.

Door zijn grote moleculaire structuur wordt siloxaan vaak gebruikt voor het afdichten van poreuze beton blokken en poreuze bakstenen. Siloxaan wordt in het algemeen alleen toegepast op bestaand uitgeharde beton.

Een goed en professioneel voorbeeld van een penetrerende beton sealer is Hydrablock Pro. Dit is een van de sealers met het hoogste penetratie niveau en maakt beton en steen permanent waterdicht. De makkelijk aan te brengen sealer is voor de consumenten markt verkrijgbaar bij o.a. vochtbestrijdingsmiddelen.nl