Beton sealers soorten

Soorten beton sealers

beton sealers onbehandeld en behandeld
Het linker deel is niet behandeld met een beton sealer, het rechter deel wel.

In de afgelopen decennia zijn er veel pogingen gedaan om beton te beschermen, variërend van wax tot lijnolie. Vandaag de dag, kan een hoge kwaliteit beton sealer tot 99% van het oppervlakte vocht blokkeren. Beton sealers zijn in twee hoofdcategorieën onder te verdelen: oppervlakte sealers (coatings) en penetrerende sealers (reactief). Beide sealers zijn verschillend van aard en komen met hun eigen voordelen en nadelen.

Oppervlakte beton sealers

Oppervlakte sealers zoals betonverf kan visuele verbetering aanbrengen maar bieden ook bescherming tegen vlekken en chemicaliën bieden. Om een goede hechting te krijgen, vereisen deze sealers een droge en schone ondergrond tijdens het aanbrengen.

Oppervlakte sealers kunnen de wrijvingscoëfficiënt die het oppervlakte heeft, veranderen als het nat is. Dit gevolg dat kan worden verholpen door het toevoegen van anti-slip materiaal. De levensduur van oppervlakte sealers is over het algemeen 1 tot 5 jaar. Met uitzondering van high-end Epoxy / urethaan sealers, die gaan namelijk aanzienlijk langer mee.
Lees meer →

Penetrerende beton sealers

Penetrerende sealers worden toegepast om beton te impregneren nadat het beton is uitgehard. Dit wordt afgestemd op de porositeit van het beton. Hierdoor kan het effectief doordringen in het oppervlak. De werkzame bestanddelen in het substraat gaan chemische bindingen aan met het beton en blokkeren het oppervlakte vocht.

Beton impregneren met penetrerende beton sealers geven geen wijzigingen aan het uiterlijk of de tractie van het beton. De levensduur van penetrerende sealers lopen uiteen van 10 tot 100 jaar.
Lees meer →