goedkoopste manier om een betonnen vloer waterdicht te maken

Goedkoopste manier om een betonvloer waterdicht te maken

De beste en goedkoopste manier om een betonvloer waterdicht te maken is natuurlijk als je het zelf doet.

Waarom zou je een betonvloer waterdicht moeten maken?

Je vraagt je misschien af waarom je een betonvloer überhaupt waterdicht zou moeten maken. Hoewel beton een stevig materiaal is, bevat het tijdens het uithardingsproces minuscule capillaire gaatjes als gevolg van de verdamping van het water.

Als je op zoek bent naar een goedkope manier om een betonvloer waterdicht te maken, is het zelf doen van de klus de beste optie.

Deze gaatjes zijn niet zichtbaar en variëren in grootte van 3 nm tot 0.1 mm, terwijl een watermolecuul 3000x kleiner is (0.28 nm). Hierdoor is beton eigenlijk lek als een zeef.

Wat houdt het water tegen in het beton?

Het water wordt tegengehouden door de oppervlakte spanning van het water zelf. Hierdoor blijft het water in de poriën zitten totdat het beton geheel nat wordt. Zodra de poriën geheel nat zijn zal het water beginnen te stromen. En zo door het beton heen komen.

Betonvloer waterdicht maken is eigenlijk een must.

Hoewel het water wordt tegengehouden door de oppervlaktespanning van het water zelf, blijft het in de poriën zitten totdat het beton geheel nat wordt. Wanneer de poriën geheel nat zijn, begint het water door het beton te stromen en kan het schade veroorzaken. Daarom is het een must om betonvloeren te sealen en waterdicht te maken.

Dit beschermt de vloer tegen vocht, vet, zout, vries- en dooischade. Het is wel belangrijk om eerst het oppervlak van de betonvloer goed schoon te maken met professionele beton reinigingsmiddelen van hoge kwaliteit, zoals Tergeo.

Beton reinigen doe je met Tergeo, professionele beton reinigingsmiddelen van hoge kwaliteit.

Lees hier meer over beton schoonmaken →

De goedkoopste sealer om een betonvloer waterdicht te maken

Betonvloer sealers zijn in twee in 2 verschillende categorieën:

  1. Oppervlakte beton sealers die een top coating aan de buitenkant van het beton aanbrengen.
  2. Penetrerende beton sealer impregneren het beton en maakt het beton van binnenuit waterdicht.
Hiervan zijn penetrerende beton impregneermiddelen – ook wel beton sealers genoemd – veruit de goedkoopste manier. Dit maakt betonvloeren waterdicht en vergen het minst (tot geen) onderhoud. Dit komt doordat het resultaat van de penetrerende beton sealers permanent is. Deze kan niet kan bladder, schilferen, etc.

Lees meer over penetrerende beton sealers →

Lees meer over oppervlakte beton sealers →

De goedkoopste manier om een betonvloer waterdicht te maken is een penetrerende beton sealer oftewel beton impregneermiddel.

Dus wat kost het om een betonvloer waterdicht te maken?

De kosten van het waterdicht maken van een betonnen keldervloer:

Stel de keldervloer is 5×5 = 25m2. Met 1 liter sealer doe je 4m2 twee keer. Voor 25m2 is 6 liter sealer benodigd.

De adviesverkoopprijs van de beste beton sealer. De sealer die ik gebruikt heb (Hydrablock), ligt rond de 25,- per liter.

Dus voor ± 150,- euro is de betonvloer waterdicht. Vuil en organische stoffen kunnen er niet meer intrekken. De vloer vergt geen onderhoud meer… tel uit je winst!

Hydrablock en Terraseal hebben milieu vriendelijke, levenslang beschermde en onderhoudsvrije karakters. Een penetrerende beton sealer is verreweg de goedkoopste manier is om een betonvloer permanent waterdicht te maken.

Aanbrengen van de beton sealer

Een penetrerende beton sealer wordt eenvoudig aangebracht met een lage drukspuit, een kwast of verfroller. Na het aanbrengen van 2 lagen zal het beton waterdicht zijn.

Lees meer over aanbrengen van beton sealer →

Ons advies: de milieu vriendelijke beton sealers

Wij adviseren voor het volledig waterdicht maken van beton Hydrablock Pro. Deze penetrerende beton sealer heeft goede eigenschappen qua penetratie diepte en beschermingsfactor. De werking van deze sealer is permanent! Hydrablock is 100% milieuvriendelijk.

Wij adviseren voor het volledig waterdicht en waterafstotend maken van beton Terraseal Pro. Deze penetrerende beton sealer maakt niet alleen dat het beton van binnenuit waterdicht is. Maar heeft ook water afstotende eigenschappen. Terraseal is 100% milieuvriendelijk.

Hydrablock en Terraseal zijn ontwikkeld door GreenSeal Solutions en momenteel o.a. verkrijgbaar bij 123 vochtbestrijding