Waarmee beton schoonmaken, beton schoonmaken, beton reinigen, Waarmee beton reinigen

Beton reinigingsmiddelen

Beton reinigingsmiddelen

De sleutel voor het reinigen van beton is, om uit te vogelen welke reinigingsmiddel je nodig hebt. Dus welke probleem is er, wat voor soort vlekken, of wat voor soort vervuiling hebt je op het beton. En hierbij een beton reinigingsmiddel gebruiken, dat het meest geschikt is voor het type vervuiling waar je last van hebt.

Welke beton reinigingsmiddelen zijn er?

Er zijn in feite 3 type beton reinigingsmiddelen, te weten:

 1. pH Neutraal reinigingsmiddelen
 2. Zure reinigingsmiddelen / cementsluierverwijderaar
 3. Alkalisch reinigingsmiddelen /Power Cleaner

Ph Neutrale reinigingsmiddelen

pH neutrale reinigers zijn milde reinigingsmiddelen die typisch gebruikt worden om beton binnen te reinigen, maar ook gebruikt kunnen worden om licht verontreinigd buiten beton te reinigen. Deze reinigingsmiddelen kun je doorgaans in de bouwmarkten en winkels vinden.

 • Milde reiniger
 • Voor beton binnen
 • Voor licht verontreinigd beton buiten
 • Makkelijk te verkrijgen

Zure reinigingsmiddelen

Het tweede type om beton schoon te maken zijn zuren. Zuur wordt gebruikt om vuil, vlekken, roest, cementsluiers en  uitbloeiing te verwijderen. Zure reinigingsmiddelen worden hoofdzakelijk op buiten beton, steen en metselwerk gebruikt.

Dit is een goed reinigingsmiddel voor het verwijderen van roest en kalkuitslag van beton, cement en steen.

 • Verwijdert vuil, vlekken, roest, cementsluiers en uitbloeiingen.
 • Voor binnen & buiten gebruik.
 • Goed voor voorbereiding op film vormende afdichting.
 • Voorzichtigheid geboden. Lees de waarschuwingen.

Alkalische reinigingsmiddelen

De derde soort is Alkaline, dit is eigenlijk een ontvetter. Het breekt koolwaterstof, zoals olie en vetten af. Hierdoor is het een goede keuze voor het reinigen van terrassen,  garagevloeren, opritten, bestrating, woonbeton en parkeerplaatsen van beton en steen.

Uitermate geschikt om beton en steen te reinigingen voor het impregneren. Het reinigen met een alkalische Pro cleaner zorgt voor een perfecte ondergrond en verbeterd de werking van impregneermiddelen zoals Terraseal Pro. Tevens zorgt het voor een optimale hechting bij afwerking met verf.

Alkalische reinigers worden ook gebruikt na het reinigen van beton en steen met een zure reiniger. Dit zal de pH waarde van het schoongemaakte beton herstellen naar de normale waarde.

 • Ontvetter / alles reiniger, verwijdert olie en andere koolwaterstoffen.
 • Voor binnen- en buiten gebruik.
 • Te gebruiken na reiniging met zuur, om de pH waarde te normaliseren.
 • Wordt meestal geconcentreerd geleverd. Lees de gebruiksaanwijzing.
Beton olievlekken en vetvlekken schoonmaken

Waar vind je deze beton reinigingsmiddelen

Ik bestel mijn reinigingsmiddelen altijd online. Online zijn professionele reinigingsmiddelen beschikbaar die je niet terug vindt in de gemiddelde bouwmarkt.

Sommige bouwmarkten zullen ook een vorm van deze reinigingsmiddelen hebben, maar mijn ervaring is dat de meeste van deze middelen een beetje te mild zijn voor wat ik nodig heb.

Mijn favoriete reinigingsmiddelen bestel ik via de specialist in professionele impregneermiddelen en reinigingsmiddelen 123vochtbestrijding.nl

pH neutrale Tergeo Pro Cleaner
Alkalische Tergeo Power Cleaner

Beton schoonmaken

Zodra je het juiste reinigingsmiddel heb gekozen, is het tijd om je voor te bereiden op het schoonmaken, borstelen en spoelen.

Lees meer over beton schoonmaken →