betonblokken waterdicht maken

Betonblokken waterdicht maken

Betonblokken waterdicht maken

Betonblokken waterdicht maken is makkelijk en effectief. Betonblokken zijn poreuzer dan standaard beton of gestort beton. Slechts een dunne wand van 2,5 tot 8 cm scheidt de holle kern van de omgeving.

Als de poriën niet voldoende gevuld zijn met een (waterdichte) cement mix zullen de betonblokken zeer gevoelig zijn voor het indringen van water en waterdamp (>10 permeabiliteit).

Doordringbaarheid van betonblokken

Standaard betonblokken zijn semi doorlatend (5 perm.). Gevulde betonblokken zijn ongeveer 2 perm. Een nieuwe goed gestorte betonnen muur van 10 tot 20 centimeter dik is ondoordringbaar, en heeft een doordringbaarheid van 0.4 perm.

Als uw keldermuren gemaakt zijn van betonblokken dan is de kans dat ze gaan lekken vele malen groter dan wanneer de keldermuur gemaakt is van gestort beton.

Lees meer over betonblokken →

Betonblokken altijd impregneren

Het kan 5 of 10 jaar duren, maar dan staan de betonblokken er alleen voor in het gevecht tegen het water. Na verloop van tijd zullen de betonblokken water doorlaten, want ze zijn doordringbaar.

Lees meer over betonblokken behandelen →

Betonblokken worden niet impregneerbaar

Als u betonblokken niet meteen impregneert kunnen ze na langdurige lekkage niet impregneerbaar worden. Dit komt door het vuil en klei dat in het water zit en de poriën van de betonvlokken opvult.

Hoe ziet u dat betonblokken niet meer te impregneren zijn?

Dit is goed te zien zodra er een bruine of roodachtige kleur aan de binnenkant van de muur ontstaat. Het vuil en klei verhindert dat een impregneermiddel de poriën kan penetreren. Het betonblokken impregneermiddel kan hierdoor geen reactie aangaan met het beton.

Zwaar vervuilde betonblokken – niet meer impregneerbaar

Betonblokken boven de grond

Betonblokken die boven de grond staan hebben geen last van hydrostatische druk, zoals betonblokken onder het maaiveldniveau dit hebben. Maar de door wind aangedreven regen drukt het water door de poriën heen de blokken in. Hierdoor zal het water uiteindelijk door de muur heenkomen.

Betonblokken waterdicht maken advies

Betonblokken waterdicht maken is eenvoudig. Zeker als u het doet voordat het vocht zijn schade al heeft aangericht. Wij werken op dit gebied al jaren, naar volle tevredenheid, met Hydrablock Pro.

Conclusie

Poreuze betonblokken waterdicht maken doet je zo snel mogelijk. Gebruik een speciaal impregneermiddel voor betonblokken zoals Hydrablock Pro beton impregneermiddel van Greenseal Solutions.