beton sealer aanbrengen, beton impregneermiddel, beton impregneren

Beton sealer aanbrengen

Het aanbrengen van beton sealer met een lage drukspuit

Na het uitkiezen van de juiste sealer voor uw project is het tijd om de beton sealer aan te brengen.

Een penetrerende beton sealer aanbrengen is makkelijk. Dit doe je simpelweg door het vernevelen met een huis tuin en keuken lage drukspuit, een kwast voor kleinere stukken en een roller voor vlakke stukken zoals betonvloeren en muren. 

Beton sealer aanbrengen in 3 stappen

Stap 1: Beton schoonmaken

Voordat we het beton of steen waterdicht kunnen maken is het belangrijk eerst al het vuil te verwijderen. Denk hierbij aan organische materiaal, olie, vuil aanslag en lagen zoals verf. Vuil verhindert de beton sealer diep in de poriën van het waterdicht te maken oppervlak kan doordringen. Olie kan reageren met sommige sealer waardoor er donkere vlekken kunnen ontstaan. Zorg er daarom voor dat het beton echt goed schoon is.
Lees hier meer over het schoonmaken van beton →

Lees hier over beton reinigingsmiddelen

stap 2: Beton Sealer aanbrengen

Oprijlaan vernevelen

Kies een dag waarop er 24 geen regen wordt verwacht. Vul de lage drukspuit (of andere gereedschap) met de beton sealer en je kan beginnen met het aanbrengen. Houd hierbij in de gaten dat je nat op nat aanbrengt zodat er geen plek wordt overgeslagen.

Met 1 liter kun je, afhankelijk van de gekozen sealer en de dichtheid van het beton, tussen de 4 en 8m2 behandelen.

Stap 3: Beton sealer laten drogen

Laat de beton sealer niet te snel drogen. Als de sealer te snel opdroogt dan kan het niet diep in het beton doordringen.  Na het aanbrengen volgens de gebruiksaanwijzing bent je klaar. Het beton of steen is nu waterdicht en waterafstotend. Na een uithardingsperiode van 24 uur kan de vloer of muur weer gebruikt worden.

Na het aanbrengen en drogen zie je meteen het verschil.