Cement waterdicht maken

Cement waterdicht maken doet u het liefst altijd. Cement is van nature, net als beton een poreus materiaal. Tijdens het uitharden van het cement ontstaan er kleine gaatjes (capillaire werking) waar het verdampende water doorheen trekt.

Cement gaat tijdens het maken een reactie aan met het water om zo verbindingen te maken met de in het cement aanwezige calcium. Na het uitharden zullen er altijd deeltjes zijn die niet geactiveerd zijn, waardoor de poriën niet geheel gesloten zijn. 

Hoe maak men cement waterdicht?

Cement waterdicht maken tijdens het storten doet u door het toevoegen van Hydramix in plaats van water. Hydramix is een op water gebaseerde cement sealer. Deze sealer bevat 30% actieve stoffen die tijdens het uitharden een reactie aangaan met de bestanddelen in het cement.

Door de actieve micro moleculaire deeltjes zal het water zijn spanning verliezen, waardoor het uithardingsproces regelmatiger verloopt zonder het cement achter te laten met poriën.

Lees meer over de werking van de actieve deeltjes →

Actieve deeltjes bij het waterdicht maken van cement

De actieve deeltjes gaan ook een reactie aan met in het cement aanwezige calcium. Hierdoor worden alle vrije deeltjes in het cement geactiveerd waardoor u verdicht en verhard cement krijgt. De actieve deeltjes worden één met het cement en zijn slijtvast. Cement waterdicht maken met een cement sealer is 100% permanent waterdicht.

Hydramix is een oplossing van GreenSeal Solutions en voor particulieren verkrijgbaar bij 123vochtbestrijding.nl en vochtbestrijdingsmiddelen.be

Toepassingen van waterdicht cement

Dekvloer waterdicht maken

Waterdicht cement / mortel heeft vele toepassingen . U kunt bijvoorbeeld een dekvloer waterdicht maken en die over een oude betonvloer heen leggen. Hiermee maakt u de vloer egaal en meteen permanent waterdicht. Waterdicht cement weerstaat grote hydrostatische druk. Een dekvloer met waterdicht cement gemaakt is gladder en is en blijft mooier dan niet waterdicht cement.

Metselwerk waterdicht maken

voorkom vuil en schade door het cement waterdicht te maken

Ook maakt u cement waterdicht tijdens het aanbrengen van het metselwerk, om de cementlaag tussen de stenen meteen -eens en voor altijd- te voorzien van waterdicht membraan. Dit voorkomt niet alleen vuil en organische aanslag maar ook schade aan het cement door de verdichting en verharding van het materiaal.

Betonnen vijver waterdicht maken

Een vijver van beton aanleggen in uw tuin, is een van de eenvoudigste manieren om een vijver in uw tuin te maken. Wat mensen vaak vergeten is dat beton poreus is en altijd zal lekken als je het cement of beton niet waterdicht maakt.

Bestaande of nieuwe vijver waterdicht maken

Een waterdichte vijver, wel zo fijn voor de vogels

Bij het aanleggen van een nieuwe vijver is het een must om Hydramix cement sealer te gebruiken. Bestaande vijvers die lek zijn kunt u, of behandelen met Hydrablock beton sealer (die bestaand beton waterdicht maakt) of bekleden met cement dat gemengd is met Hydramix, zodat er een waterdicht membraan van cement ontstaat.

Lees meer over beton waterdicht maken →

Waterdicht cement aanmaken

Hydramix maakt beton en cement permanent waterdicht

Bij het waterdicht cement maken gebruikt u Hydramix cement sealer in plaats van water. Volg de instructies op de verpakking van het cement en voeg de cement sealer toe in plaats van water. 1 liter Hydramix staat voor 1 liter water. Verder verwerken als normaal. Je zal zien dat het uithardingsproces egaler en sneller verloopt. Er blijft prachtig glad (verdicht) cement over.

Cement waterdicht maken doet u zelf!