buiten beton waterdicht maken impregneren

Buiten beton waterdicht maken

Buiten beton waterdicht maken, Hoezo?

Beton is een stevig maar poreus materiaal. Beton dat buiten gebruikt wordt (bijvoorbeeld; terrassen en opritten) wordt dag in, dag uit belaagd door weer, wind en water. Het bijkomende vuil en de schade die daarmee gepaard gaat niet te vergeten. Hierdoor heeft buiten beton het extra zwaar te verduren.

Wat gebeurt er met beton dat buiten staat?

1. Beton tuin terrassen

Alle het beton dat buiten gebruikt wordt, staat bloot aan organische aanslag door algen en mos. Hierdoor wordt het langzaam zwart en smoezelig. Dit komt door de poreuze aard van het beton, dat vooral buiten een prettige plek is voor algen en andere micro organismen.

Lees meer over betonnen terras waterdicht maken

2. Decoratief beton in de tuin

Beton wordt ook veel als decoratie gebruikt, in de vorm van plantenbakken, betonnen fonteinen en beelden. Ook hier is het impregneren van het beton een verademing. Door beton te impregneren hebben hardnekkige beton schimmels en het aangewaaide straatvuil geen effect meer op het beton. Het beton veroudert hierdoor veel minder snel.

3. Conclusie: buiten beton waterdicht maken!

Al het onbehandelde buiten beton wordt zwart en zal langzaam in verval raken, terwijl dit niet nodig is. Door buiten beton te impregneren kan er geen vuil meer intrekken en hebben algen en schimmels geen voedingsbodem meer. Geïmpregneerd beton heeft daardoor ook aanzienlijk minder onderhoud nodig.

Beton schoonmaken

De poriën van onbehandeld beton

Beton kan je natuurlijk goed schoonspuiten met een hoge drukspuit. Als je het beton niet gaat impregneren is dit echter niet aan te raden. Door de hoge druk worden de minuscule poriën van het beton groter gemaakt, waardoor vervuiling steeds sneller terugkomt.

Ga je het beton impregneren dan is het verstandig om het met een hoge drukspuit schoon te maken. Dit helpt het beton impregneermiddel om dieper in het beton te kunnen trekken.

Lees meer over beton schoonmaken

Hoe voorkom je dat het beton buiten vies wordt?

Buiten beton waterdicht maken voorkomt dat het beton vies wordt. Gebruik hiervoor Hydrablock Pro buiten beton impregneermiddel; een penetrerende beton sealer zonder filmvorming!

Hydrablock Pro kan niet delamineren, schilferen of slijten. In plaats daarvan vormt dit impregneermiddel een permanente waterafstotende barrière in het betonoppervlak, tot wel 4cm diep!

Beton impregneren zonder zichtbare verandering aan het beton

Hydrablock Pro verandert niets aan het uiterlijk van het oppervlak. Deze penetrerende beton sealer is bestand tegen UV-stralen, warmte en oxidatieve degradatie. En helpt tannine vlekken en organische shadowing (bladvlekken) voorkomen.

Hydrablock Pro vergeelt niet en laat geen glans op het oppervlak achter.

Tractie van het beton

Hydrablock Pro zal de tractie van het oppervlak, zoals bij filmvormende sealers wel het geval is, niet veranderen of verminderen. Met andere woorden, het maakt het oppervlak van het geïmpregneerde beton niet glad!

Kortom buiten beton waterdicht maken door impregneren  is simpel, houdt het beton langdurig schoon, heeft een hoog rendement en vermindert het onderhoud aanzienlijk

Bekijk Hydrablock Pro in de webshop van 123vochtbestrijding →