Schimmel verwijderen van betonnen muur

Hoe schimmel verwijderen van een betonnen muur?

De kelder is vaak de plek waar men last heeft van schimmel op de muren. De duisternis en de vochtigheid in de kelder bieden ideale omstandigheden voor de schimmel, en u heeft geen microscoop nodig om te zien dat u een probleem hebt; Uw ogen en neus zijn geschikt gereedschap.

Muren van beton zijn niet bijzonder vatbaar voor schimmel. Maar ook een anorganisch materiaal zoals beton beschimmelt wanneer er op het oppervlak sporen beginnen te groeien op stof, vuil of oude verf. De aanbevolen manier om schimmel op beton schoon te maken, is om het te schrobben met water en zeep.

Met welk middel schimmel verwijderen van een betonnen muur?

Gedurende vele jaren was bleekwater de meest aanbevolen reiniger voor schimmel, en veel commerciële schimmel schoonmaakmiddelen gebruiken bleek nog steeds als het belangrijkste ingrediënt. Er zijn echter goede redenen om bleekwater niet te gebruiken, namelijk:

– Bleekmiddel zal  waarschijnlijk niet zal werken; bleekwater heeft een hoge oppervlaktespanning waardoor het diep kunnen doordringen in de poriën van het beton niet zal lukken. Bleekmiddel producenten adviseren het gebruik ervan uitsluitend op niet-poreuze ondergronden, zoals porselein of keramiek.

– Bleekmiddel is corrosief; waardoor het beton kan beschadigen. Als u toch kiest voor bleekmiddel om schimmel te verwijderen, verdun het dan met 4 delen water.

Milieu organisaties adviseren om de reiniging van schimmel met water en zeep te doen. Er is geen vaste verhouding van het wasmiddel te geven, dus begin door het mengen van 1/4 kop wasmiddel per liter water, voeg meer wasmiddel toe indien nodig.

Beste reinigingsmiddel om   schimmel op muren te verwijderen

Beton is het beste te reinigen met Trinatriumfosfaat, dit is een sterk reinigingsmiddel welke ontvet terwijl het schimmels en vuil verwijdert. Meng 1/4 tot 1/2 kopje per liter warm water, draag rubberen handschoenen en een veiligheidsbril tijdens het schrobben met het middel. Als de schimmel poederachtige is, is het verstandig om ook een masker dragen om inademen van sporen te voorkomen.

Hoe verwijdert u de schimmel van de muur

Het grootste deel van de verwijdering van schimmel betreft deze met een borstel verwijderen van het beton. Gebruik een borstel met stijve haren / vezels – geen staalborstel – en boen totdat alle verkleuring is verwijderd.

Zodra alle schimmel is verdwenen, kunt u een verdunde bleekwater oplossing gebruiken om te desinfecteren. Maar beter nog is azijn, dit desinfecteert ook, het is milieuvriendelijker en het dringt dieper in het beton dan bleekmiddel.

Desinfecteren van de betonnen muur

Spuit de muren met een 1-op-1 oplossing van azijn en water en laat de azijn te drogen. Het kan geen kwaad om het beton na het inspuiten met het mengsel te boenen om te helpen met de diepere inwerking.

Schimmel op muren voorkomen

Zolang uw betonnen muren vochtig blijven zal schimmel er waarschijnlijk snel op terugkeren. Als het water niet actief door de muren sijpelt, kan het afdichten van het beton met beton sealer het probleem oplossen. Verhogen van de temperatuur in de kelder helpt ook voor een betere vochtregeling. De juiste beton sealer weert ook schimmel, en laat een dunne laag achter op het beton. Dit is een effectieve manier om schimmelgroei te voorkomen.

Hydrablock pro is zo’n beton sealer, wij hebben er goede ervaring mee en is zeker een aanrader.

Schimmel verwijderen van betonnen muur

Hoe schimmel verwijderen van een betonnen muur?

De kelder is vaak de plek waar men last heeft van schimmel op de muren. De duisternis en de vochtigheid in de kelder bieden ideale omstandigheden voor de schimmel, en u heeft geen microscoop nodig om te zien dat u een probleem hebt; Uw ogen en neus zijn geschikt gereedschap. Lees verder Schimmel verwijderen van betonnen muur