optrekkend vocht opstijgend vocht natte muur behandelen muur sealer hydrablock

Optrekkend vocht behandelden

Optrekkend vocht kan een zeer ernstig probleem voor huiseigenaren zijn. Gelukkig is de technologie nu zo vergevorderd dat er vochtbestrijdingsmiddelen zijn ontwikkeld die effectief het optrekkende vocht stoppen.

Injecteren met bijvoorbeeld Hydrablock beton en steen sealer is een langdurige en betrouwbare oplossing voor de verschrikkingen van optrekkend vocht.

Hoe behandel je optrekkend vocht met behulp van een sealer?

Veruit de snelste, meest economische en effectieve methode voor de behandeling van opstijgend vocht is om Hydrablock steen en beton sealer te gebruiken. Deze sealer wordt geïnjecteerd in gaten in de mortelvoeg. Het dringt dan diep in het metselwerk en steen en vorm een waterafstotende en waterdichte barrière.

Als de muren geïnjecteerd zijn met Hydrablock kunt u veilig en ontspannen gaan zitten in de wetenschap dat u een high performance waterdicht membraan geïnstalleerd heeft en dat uw huis permanent beschermd is tegen opstijgend vocht. Het injecteren met een sealer kan overigens gewoon in natte muren worden toegepast.

Lees meer over hoe penetrerende sealers werken →

Optrekkend vocht verhelpen door injecteren van met Hydrablock

  1. Maak de te behandelen muur of muren helemaal kaal. Verwijder pleister, gipsplaten en eventuele plinten.
  2. Boor gaatjes onder een hoek van 45 graden in de stenen (niet in eventuele mortel / voeg) vanaf 10 cm boven de grond. Boor altijd met een 12 mm boor tot een diepte van 20 – 30 mm. De gaten moeten 10 tot 12 cm naast elkaar geboord worden nooit verder uit elkaar.
  3. Vul de gaten met pvc buisjes van zo’n 10 cm lang.
  4. Injecteer Hydrablock met een lage drukspuit.
  5. Laat de vloeistof rustig zitten om de omliggende stenen rond het gat te penetreren.
  6. De actieve bestanddelen vormen een soort kristallen verbindingen in de poriën en creëert op die manier een waterdicht en waterafstotende barrière.

Hydrablock heeft ongeveer 30 dagen nodig om volledig uit te harden, hierna is de permanente waterdichting tegen optrekkend vocht een feit.

Hoe injecteer je niet!

Er zijn fouten die je moet voorkomen bij het injecteren van penetrerende vochtwerende sealers bij het behandelen van optrekkend vocht:
NIET INJECTEREN:

  • Direct boren in de voeg of mortel.
  • Toepassen in bestaande gaten die iemand anders heeft geboord,
    injecteren van Hydrablock wanneer er sprake is van een bestaande effectieve geïmpregneerde muur

Wij gebruiken de penetrerende beton sealer Hydrablock. Voor de doe-het-zelver momenteel te verkrijgen bij 123vochtbestrijding.nl en vochtbestrijdingsmiddelen.nl