Beton waterdicht maken

Beton waterdicht maken is belangrijk. Waterschade kan gezondheidsrisico’s veroorzaken door de groei van schimmel en meeldauw. Ook zorgt het voor problemen aan de fundering.

Water is van nature een drager van zouten en chloriden, die het betonstaal beschadigen. Dit leidt tot afbrokkeling en scheuren in beton. Lees meer over beton sealer aanbrengen

Waterschade aan beton voorkomen

Om te voorkomen dat er waterschade ontstaat wordt een beton sealer gebruikt. Veel sealers op de markt zijn gebaseerd op elastomeer, latex of op basis van acryl.

Deze sealers kunnen tijdelijk helpen om het beton waterdicht te maken. Het is echter slechts een kwestie van tijd voordat ze oud worden en loslaten van het oppervlak (delamineren). Hierdoor wordt het beton niet of slechts tijdelijk waterdicht.

Penetrerende beton impregneermiddelen

Daarom wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van beton sealers op basis van natriumsilicaat, siliconaten en silaan en siloxaan. Dit zijn diep indringende / impregnerende sealers. Behalve dat deze het beton verdicht en verhardt, biedt het ook een hydrofoob* oppervlakte barrière waardoor het beton waterdicht en waterafstotend wordt.

Lees meer over penetrerende beton sealers

Onze favoriete beton sealer voor waterdicht maken en tevens te verdichten en verharden
Beton waterdicht maken met beton sealer Hydrablock Pro

Onze favoriete sealer om beton waterdicht te maken en tevens te verdichten en verharden is “Hydrablock Pro”. Hydrablock is een penetrerend en onzichtbaar beton impregneermiddel. Hydrablock is een Hybride impregneermiddel op basis van silicaat en siliconaat waardoor het beton waterdicht met een diep penetrerende werking.

De chemische reactieve en actieve bestanddelen sluiten de poriën in het beton. Dit zal de oppervlakte vocht- en alg werend maken, mét behoud van het vermogen (van het beton) om te ademen.

Hydrablock Pro verandert het uiterlijk van het beton niet. Het is geheel transparant, geurloos en milieuvriendelijk. Het product slijt alleen als het betonoppervlak zelf slijt. Hydrablock is alleen geschikt voor beton en cement.

Onze favoriete sealer voor het waterdicht en waterafstotend maken

Onze favoriete sealer om beton niet alleen waterdicht maar ook sterk waterafstotend te maken (Oppervlakte bescherming) is Terraseal Pro. Terraseal is een beton impregneermiddel met zeer kleine moleculen (nano schaal) en is compleet onzichtbaar. Dit impregneermiddel is gebaseerd op silaan en siloxaan.

Deze moleculen staan bekend om de waterafstotende eigenschappen, vullen alle poriën op en zorgen er zo voor dat water en vuil niet meer in het beton kan trekken. Door de sterk waterafstotende eigenschappen zal het uiterlijk van het beton lang mooi blijven.

Terraseal is te gebruiken op alle absorberende minerale ondergronden (steen, beton, natuursteen, etc) en zorgt voor een prachtig parelend effect.

Beide impregneermiddelen voorkomen

Beide beton impregneermiddelen helpen schadelijke organische groei (algen, schimmel, meeldauw, etc.) en vervuiling te voorkomen. De chemische reactieve en actieve bestanddelen sluiten de poriën in het beton. Dit zal de oppervlakte makkelijk reinigbaar maken.

Bestaand of nieuw beton waterdicht maken

U kunt deze impregneermiddelen gebruiken om zowel nieuw als bestaand beton waterdicht maken. Het beton zal na behandeling waterdicht en waterafstotend zijn. Deze producten zijn voor professionals ontwikkeld maar nu ook voor de doe-het-zelver verkrijgbaar bij 123vochtbestrijding.

Onze favoriete impregneermiddelen:
Woodseal:  voor al uw hout
Hydrablock: voor beton
Terraseal: voor steen, beton, natuursteen e.t.c.

*Hydrofoob: Hydrofobe stoffen zijn stoffen die water en vloeistof afstotend zijn en niet te mengen zijn met water.
Bron: Wikipedia