betonnen terras impregneren

Betonnen terras impregneren

Betonnen terras impregneren en waterdicht maken

U kunt uw betonnen terras impregneren en hierdoor lang mooi houden. Het impregneren van uw betonnen terras maakt uw terras minder onderhoudsgevoelig.

Impregneren versterkt het beton en zorgt voor minder schade voortkomende uit de blootstelling aan zon, water, kou en warmte.

Betonnen terras impregneren, beschermt!

Een geïmpregneerd – en dus waterdicht – betonnen terras is waterafstotend en vuilwerend. Impregneren voorkomt vlekken van olie, wijn en zuren. Hiermee  worden de gebruiksvlekken van het terras tot een minimum beperkt.

Een geïmpregneerd betonnen terras is beschermd tegen vorstschade en andere schade veroorzaakt door het weer.

Betonnen terrassen waterdicht maken tegen groene aanslag

Beton is – door het poreuze karakter van het beton – vatbaar voor vervuiling en organische aangroei zoals algen, mos en schimmels. Een betonnen terras wordt al gauw groen en zal regelmatig schoongemaakt moeten worden.

Zodra uw betonnen terras geïmpregneerd is, behoort het verwijderen van de groene aanslag tot het verleden.

Een betonnen terras impregneren voorkomt:

– Water indringing
– Vuil en organische aanslag
– Vorstschade
– Corrosie
– Vlekken
– Onnodig onderhoud

Een betonnen terras vervuilt

Betonnen terrassen die niet geïmpregneerd zijn, creëren een voedingsbodem voor allerlei micro organismen zoals algen en schimmels. Na verloop van tijd wordt het groen van de algen en zal het glad worden als het nat is. Hierdoor ziet het terras er altijd een smerig en onverzorgd uit. Een goed geïmpregneerd betonnen terras zal hier veel minder last van hebben.

Waarmee een betonnen terras impregneren?

Met een groen en duurzaam beton impregneermiddel maakt u een betonnen terras waterdicht. Deze penetrerende en hydrofoberende beton impregneermiddelen vormen een doeltreffend waterdichte barrière. Zij stoppen de capillaire werking van het beton, wat een zeer adequate oplossing is.

Productadvies om betonnen terrassen waterdicht te maken door impregneren:

Parelend effect op uw betonnen terras

Wilt u een sterk parelend effect op uw terras? gebruik dan Terraseal Pro. Dit impregneermiddel sluit de poriën door een mono moleculaire laag aan het beton of steen toe te voegen.

Terraseal Pro:  dringt in het beton en sluit de capillaire poriën van het beton en maakt het terras waterafstotend.

Terraseal Pro – TDS technische data sheet
Terraseal Pro – AI applicatie instructie

Waterdicht en waterafstotend betonnen terrassen & werkbladen

Nieuw op de markt is Countertop Pro van GreenSeal solutions. Dit speciaal voor betonvloeren betonnen terrassen en betonnen werkbladen ontwikkelen beton impregneermiddel. Countertop Pro  is ook oleofoob en speciaal ontwikkeld om een optimale bescherming te bieden tegen olie, vloeistof en vlekken van het dagelijks bestaan.

Countertop Pro voor  het impregneren en olie werend maken van betonvloeren, betonnen keukenbladen en betonnen aanrechtbladen.

Lees meer over betonnen werkbladen waterdicht maken

Voordelen beton waterdicht maken / terras impregneren

– Waterdicht en waterafstotend
– Dampdoorlatend
– Vuil- en vlekwerend
– Stopt organische aangroei
– Makkelijk te onderhouden
– Vermindert vorstschade
– Blijft lang schoon

Conclusie
Een betonnen terras impregneren doet u makkelijk zelf. Betonnen terrassen kunnen het beste zo snel mogelijk geïmpregneerd worden om het beton  waterdicht / waterafstotend te maken met Terraseal Pro.

Moet het impregneermiddel ook olieafstotend zijn dan gebruikt u Countertop Pro.