betonnen keldervloer, keldervloer impregneren, kerldervloer waterdicht maken

Betonnen keldervloer waterdicht maken

Een betonnen keldervloer waterdicht maken, doet u zelf

Huiseigenaren verwaarlozen vaak de betonnen keldervloer waterdicht te maken tijdens het waterdicht maken van de kelder. Het niet waterdicht maken van de keldervloer is een verschrikkelijke fout. De betonnen keldervloer is namelijk het gebied van de kelder waar het water op natuurlijke wijze naartoe stroomt.

De muren zijn meestal de eerste plek in de kelder waar het water naar binnenkomt, vervolgens stroomt het water naar de betonnen keldervloer en tast het beton aan. Bij goede woningbouw wordt de buitenkant van de kelderwanden bedekt met waterdichte verf en drainage geplaatst. Een betonnen keldervloer kunt u zelf waterdicht maken door de volgende stappen te volgen.

De betonnen keldervloer voorbereiden

Voor het behandelingsproces is het belangrijk eerst de keldervloer voor te bereiden. Veeg de keldervloer schoon, zodat de sealer goed kan intrekken zonder belemmeringen van stof en vuil. Bekijk de keldervloer goed en ga op zoek naar scheuren en gaten in het oppervlak van de betonnen keldervloer.

Gebruik een staalborstel om de zijkanten van de scheuren schoon te maken. Dit verwijdert het losse beton, wat vervolgens met een stofzuiger verwijderd kan worden.
Lees meer over reinigen van beton →

Repareren van de betonnen keldervloer

Om effectief de betonnen keldervloer waterdicht te maken moet de vloer eerst worden gerepareerd omdat elke scheur een ingang voor water is. Lees de instructies op de zak van beton en meng het met water in een emmer. De gaten en scheuren in de betonnen vloer zijn vaak klein; repareren met te veel beton is een verspilling van tijd en geld.

Repareren van scheuren en barsten

Zodra het beton is gemengd vult u een spuitzak met het cement om de scheuren en gaten op te vullen. Laat het beton overlopen en maak gebruik van de troffel om het uit te spreiden. Dus niet alleen de scheuren en gaten vullen, maar ook om het te verankeren aan de betonnen ondergrond. Wacht tot het beton droog is.

De hoeken / de kimnaad

In oudere huizen hebben de randen van de betonnen keldervloer de neiging te scheiden van de muren. Neem een preventieve maatregel en spuit beton langs de randen van de vloer met behulp van de spuitzak.

De beton sealer aanbrengen

De laatste stap in het waterdicht maken van uw betonnen keldervloer is het aanbrengen van de penetrerende beton sealer om de keldervloer waterdicht te maken. Schud de sealer en giet het in een verfbak of spuitfles. Gebruik een gewone kwast, verfroller of lage drukspuit om de sealer aan te brengen op de vloer. Werk nat op nat zodat u geen delen overslaat. Breng twee lagen beton sealer aan op de keldervloer om deze permanent waterdicht te maken.

Lees meer aanbrengen beton sealer →
Lees meer over beton sealers →

Welke beton sealer gebruiken

Voor het waterdicht maken van keldervloeren gebruiken wij Hydrablock Pro een product van Greenseal Solutions. Greenseal Solutions is een bedrijf dat alleen milieuvriendelijke vochtbestrijdingsmiddelen maakt.

Deze producten zijn voor particulieren online te verkrijgen bij o.a. vochtbestrijdingsmiddelen.be en 123vochtbestrijding.nl