beton waterdicht maken, beton impregneren, impregneermiddel, beste impregneermiddel

Beste beton impregneermiddelen

Verschillende soorten beton

Beton is er in veel verschillende soorten en ondergronden die zowel voor binnen- als buiten toepassingen zijn. Er zijn betonnen opritten, bakstenen muren, stenen bestratingen, keldervloeren etc. Hiervoor zijn er ook vele verschillende soorten beton impregneermiddelen te verkrijgen.

Beton is zeer poreus en kan onderhevig zijn aan degradatie door bijv. water, UV straling, slijtage. Door het betonnen oppervlak te impregneren en of beton waterdicht te maken verleng je de levensduur. Het oppervlak wordt beschermt tegen water, olie en vuil.

Beton impregneermiddelen zijn voor alle soorten beton oppervlakken, zoals:

  • Betonnen opritten, looppaden, patio’s, enz
  • Gestempeld beton
  • Bakstenen straatstenen
  • Bakstenen en schoorsteenmuren
  • Garages, magazijnen, kelders, enz

1 Terraseal Pro – Beste voor alle doeleinde beton en steen impregneermiddel

Terraseal Pro is een Universeel waterafstotend middel voor “heavy duty” gebruik. Het is een gemodificeerd product op siloxanen en silanen. Terraseal is ontworpen om diep in de poriën van steen en beton door te dringen. 

Terraseal Pro beton en steen impregneer laat het steen en beton ademen. In tegenstelling tot acryl en andere waterdicht makende coatings. Terraseal Pro is uitermate geschikt voor het impregneren van natuursteen en gevlinderd beton.

Waar te koop online: 123 vochtbestrijding
Soorten ondergronden: bestrating, terrassen, vloeren, gevlinderd beton, gepolierd beton
Vereiste lagen: 1 laag
Dekking per liter: 6-8 m2
Toepassing Gereedschap: vachtroller, lage drukspuit, blok kwast
Droogtijd: 6 uur (24 uur totale uitharding)
Fabrikant: Greenseal Solutions

2 Hydrablock Pro – Beton impregneermiddel

Hydrablock Pro is een van de meest geavanceerde betonverdichters die er is. Dit heldere, penetrerende beton impregneermiddel verdicht en verhardt het beton waardoor het tot 30% sterker wordt. Hierdoor worden de porien dichtgegroeid en wordt het beton waterdicht. 

Kelder vloeren, vijvers en grof beton te verharden, primen en waterdicht maken doe je met hydrablock. Het is ook een uitstekende keuze voor het polijsten van beton.

Waar te koop online: 123 vochtbestrijding
Soorten ondergronden: kelder vloer & muur, betonnen douche vloer & muur, betonblokken & beton stenen, cellenbeton, zwembaden, beton vijvers, zandsteen
Vereiste lagen: 2 lagen
Dekking per liter: 3-5 m2 ( 2 lagen)
Toepassing Gereedschap: roller, lage drukspuit, kwast
Droogtijd: 6 uur eerste laag, 24 uur na 2e laag. (totale uithardings periode 14 – 28 dagen)
Fabrikant: Greenseal Solution

3 Countertop Pro – betonnen werkblad coating, impregneermiddel

Een betonnen sealer op waterbasis met een natuurlijke afwerking. Countertop Pro heeft een oleofoob additief dat water en vloeistoffen afstoot. Hierdoor voorkomt het vlekvorming en wordt het schoonmaken makkelijker. Ideaal voor betonnen werkbladen en geïntegreerde gootstenen. 

Countertop Pro dringt door in de betonnen ondergronden en geeft olie afstotende en hydrofobe (water afstotende) eigenschappen. Deze beton sealer beschermt beton tegen water, vloeistoffen, blootstelling aan UV-licht en slijtage door dagelijks gebruik.

Waar te koop online: 123 vochtbestrijding
Soorten ondergronden: betonnen aanrechtblad, betonnen keukenblad, betonnen wasbakken, betonnen gootsteen, betonnen tafels & meubels, woonbeton, gevlinderd beton
Vereiste lagen: 1 laag
Dekking per liter: 6-8m2
Toepassing Gereedschap: roller, kast, doek, lage drukspuit
Droogtijd: 24 uur
Fabrikant: Greenseal Solutions

4 Hydrastop Pro – Beste steen, metselwerk en gevel, buitenmuur impregneermiddel

Hydrastop Pro is een op water gebaseerde waterafstotend impregneermiddel. Hydrastop is gemaakt van een speciaal mengsel van silicaten en siliconaten. Hydrastop Pro biedt water afstotendheid aan. Ontwikkelt voor poreuze bouw materialen zoals bakstenen, steen, betonblokken, mortel en voegen. 

De actieve ingrediënten in Hydrastop Pro zijn een mengsel van deeltjes van verschillende grootte. Sommige groter, andere kleiner om holtes van verschillende grootte op te penetreren. Hierdoor kunnen langdurige prestaties worden gegarandeerd.

Waar te koop online: 123 vochtbestrijding
Soorten ondergronden: gevels, buitenmuur, muren / wanden, voegen, dakpannen, garage, chape
Vereiste lagen: 1 laag
Dekking per liter: 6-8m2
Toepassing Gereedschap: kwast, roller, lage drukspuit
Droogtijd: 24 uur
Fabrikant: Greenseal Solutions

5Hydramix Pro – Waterdicht cement

Hydramix Pro is een impregneermiddel dat wordt toegevoegd tijdens het productieproces. Het vervangt het water in cement en betonmengsels en wordt toegevoegd tijdens het mengproces. Door de toevoeging van Hydramix droogt het cement waterdicht op. Hydramix versneld het uithardingsproces tot 30%. Hydramix Pro zal cement en beton permanent waterdicht laten uitharding.

Waar te koop online: 123 vochtbestrijding
Soorten ondergronden: Hydramix Pro wordt toegevoegd bij het mengproces. In plaats van water bij mortel, cement, beton, specie
Vereiste lagen: n.v.t
Dekking per liter: 1 liter hydramix staat gelijk aan 1 liter water
Toepassing Gereedschap: n.v.t
Droogtijd: droogt 35% sneller dan met water
Fabrikant: Greenseal Solutions

Wat is het beste beton impregneermiddel ?

Het antwoord daarop is afhankelijk van de reden waarom je gaat impregneren. Welk oppervlak wordt er geïmpregneerd en wat de uiteindelijke verwachtingen zijn.

Er zijn veel verschillende soorten impregneermiddelen voor beton en metselwerk. Beton impregneermiddelen zijn er in op basis van zowel water als oplosmiddelen. De hierboven genoemde producten zijn op waterbasis. dit zijn milieu vriendelijke impregneermiddelen.

Zodra je weet welk oppervlakte je wilt behandelen en de redenen waarom het oppervlak behandelt moet worden. Kan er worden bepaald wat de beste het beste impregneermiddel is om te gebruiken.

De beton impregneermiddelen die het beste uit de test zijn gekomen zijn de beton impregneermiddelen van Greenseal Solutions.

Waarom is het belangrijk om beton of baksteen te impregneren? 

De belangrijkste redenen om uw beton waterdicht en waterafstotend te maken zijn:

  • Voorkomen van haarscheurtjes door water uitzetting tijdens vries- / dooi cycli.
  • Voorkom dat water binnendringt door muren en funderingen.
  • Verbeter het uiterlijk
  • Voorkom schade door strooizout tijdens de wintermaanden.
  • Biedt bescherming tegen “putcorrosie” of “afbrokkeling” of aantasting van het beton. Hierdoor komen brokken van het beton en van de betonconstructie los.

Lees hier meer over beton waterdicht maken