Beton impregneren

Beton impregneren met op water gebaseerde, milieuvriendelijke beton impregneermiddelen verharden en verdichten poreuze oppervlakken zoals beton, steen en metselwerk.

De beste beton impregneermiddelen zijn gebaseerd op een uitgekiend mengsel van silicaten en enzymen, die zorgen voor diepe penetrerende werking van het beton impregneermiddel.

Impregneren van binnenuit

Penetrerende beton impregneermiddelen reageren met het beton en dichten van binnenuit de poriën van minerale ondergronden zoals beton, baksteen en natuursteen. Impregneren van beton zorgt dat de oppervlakte sterkte aanzienlijk verbeterd wordt.

Door het impregneren van beton zal schade die te wijten is aan vorst, splintering, water en vloeistofindringing worden voorkomen. Maar geïmpregneerd beton zal ook vlekken ontstaan door olie, gas, vet en zouten voorkomen.

Wat beton impregneren voorkomt

Het impregneren van beton stopt uitbloeiingen en stofvorming. Geïmpregneerd beton helpt hierdoor de groei van schimmel en meeldauw te voorkomen.

Een goed beton impregneermiddel zorgt er tevens voor dat het beton blijft ademen (dampdoorlaatbaarheid) en heeft geen invloed op de tractie van het beton. Goede beton impregneermiddelen die het beton permanent waterdicht maken zijn slijtvast.

Beton impregneermiddel als primer

Beton impregneermiddelen zoals Hydrablock Pro zijn uitstekend te gebruiken als primers. Door het verlagen van het aanwezige vocht zorgt het ervoor dat de hechting van vloercoatings, lijmen en kitten sterk verbetert.

Beton impregneren maakt het beton waterdicht. Bij correcte toepassing, zal het beton geen merkbare uiterlijke verandering hebben als het droog is.

Beton impregneermiddelen

Beton impregneermiddelen zijn ontwikkeld voor commerciële en industriële toepassingen en worden al jaren veel gebruikt. GreenSeal Solutions heeft deze zeer hoge kwaliteit beton impregneermiddelen nu beschikbaar gemaakt voor consumenten.

Beton impregneren wordt aanbevolen voor bestaand beton en metselwerk. Denk hierbij aan cementdekvloeren, baksteen, beton, betonblokken, stucwerk en alle soorten natuursteen.

Lees meer over: beton sealer soorten

Beton impregneren ideaal voor

Het is ideaal voor het waterdicht maken van beton muren en vloeren bij ateliers, verdiepingen, magazijnvloeren, garagevloeren, winkelvloeren, restaurant vloeren en keldervloeren.

Beton impregneermiddelen zijn zowel binnen als buiten toe te passen bij bakstenen muren, schoorstenen, opritten, trottoirs, voetpaden, veranda’s, trappen, zwembad vloeren, patio’s, en baksteen of straatstenen.

Ook zijn beton impregneermiddelen geschikt voor gebruik op schoorsteenmantels, meubels, vijvers, fonteinen en standbeelden.

Lees meer over: zelf impregneren van beton, steen en hout

Conclusie

Het impregneren van beton zorgt voor een langere levensduur van het beton, terwijl het beton ook schoner blijft en minder bevattelijk is voor vlekken en beschadigingen. Prijs technisch is het impregneren van beton door de relatieve lage kosten dubbel en dwars waard. Daarbij is het makkelijk zelf te doen.

Mijn favoriete om beton te impregneermiddelen zijn:

  1. Tegen waterindringing (bv kelders en vijvers) is Hydrablock Pro
  2. Als oppervlakte bescherming en sterk waterafstotend Terraseal Pro

Lees over de verschillende werking en resultaten op de website van 123vochtbestrijding.nl/beton-impregneren

Beide producten zijn van greensealsolutions.com. Deze professionele beton impregneermiddelen zijn online onder andere verkrijgbaar via 123vochtbestrijding.nl.