beton beschermen water, beton beschermen olie, beton impregneren, beton waterafstotend, beton oliewerend, beton oleofoob, beton hydrofoob

Beton beschermen tegen water en olie

Soms is het belangrijk of wenselijk om beton niet alleen waterdicht te maken maar ook olieafstotend te maken. Dit is vooral het geval bij betonnen werkbladen, een betonnen aanrechtblad en zelfs bij betonnen wasbakken en betonnen terrassen.

Maar bestaat er zoiets als een water en olie-afstotende beton sealer om beton te beschermen tegen water en olie? Het antwoord is ja.

Penetrerende beton sealers olie-afstotend?

De meeste penetrerende beton sealers kunnen olie niet tegenhouden. De gebruikelijke beton sealers om beton waterdicht te maken zoals Hydrablock Pro zijn uitstekend geschikt om beton te waterdicht te maken en te beschermen tegen water en vervuiling, maar zijn niet bestand tegen olie.

Om een penetrerend beton impregneermiddel olieafstotend te maken, moet het een fluorcarbon bevatten.

Beton sealers met nano technologie

Door penetrerende beton sealers met nano technologie te combineren met een fluorcarbon heeft Greenseal Solutions een beton impregneermiddel ontwikkeld dat bestand is tegen olie, genaamd Countertop Pro.

Beton beschermen tegen olie

Countertop Pro beschermt beton tegen water én olie. Deze water en olie-afstotende, penetrerende beton sealer geeft een significante verbeteringen in vlekbestendigheid en olie afstotende werking.

Tevens beschermt Countertop Pro (een op water gebaseerde beton sealer) ook tegen schade door indringing van vocht, chloriden en zout.

De bescherming tegen water en olie van dit beton impregneermiddel blijft behouden, ook na veelvuldig reinigen en invloeden van het weer.

Als zodanig kan Countertop Pro worden beschouwd als dé oplossing om beton te beschermen tegen vlekken. En doet dit op een breed scala aan oppervlakken en omgevingen.

Moet ik een coating of een penetrerende sealer gebruiken om olie te weren?

Acryl coatings

Acryl Coatings zijn verkrijgbaar in versies op waterbasis of in oplosmiddelen. Door het oppervlak van het beton te bekleden kunnen ze helpen olie te weren, maar ze hebben geen lange levensduur en moeten meestal elk jaar opnieuw worden aangebracht.

Urethaan coatings

Urethaan Coatings stoten olie af en zijn zeer goed bestand tegen chemicaliën; ze kunnen echter alleen binnenshuis worden gebruikt en laten een glanzende afwerking achter. Voordat je een urethaan bekleding aanbreng moet je een betonvloer meestal slijpen of etsen .

Mijn persoonlijke voorkeur gaat echter uit naar penetrerende beton sealers om een ​​paar redenen:

Penetrerende beton impregneermiddelen, de voordelen:

  • Worden nooit geel.
  • Kunnen niet vervagen of schilferen.
  • Laten een natuurlijke afwerking achter.
  • Veranderen het uiterlijk van het beton niet.
  • Beschermen beton tegen zout.
  • Ze hebben een minimale levensduur van 8 jaar of langer
  • Met het juiste product is het resistent tegen water, olie en daarom vlek en vuil bestendig.

Dus kan een beton sealer beschermen tegen olievlekken ?

Ja, Countertop Pro is zo’n penetrerende beton sealer en zal, door de uitgekiende mix van nano-moleculen het beton beschermen tegen water en olie.

Conclusie:
Hoe voorkom ik dat olie vlekken maakt op mijn beton?

Mijn aanbeveling is Countertop Pro een penetrerende beton sealer die beton beschermt tegen water en olie. Countertop Pro is een transparant, geurvrij en milieuvriendelijk beton impregneermiddel dat ontwikkeld is met Nanotechnologie.  Deze waterafstotende en oliewerende beton sealer biedt bescherming tegen vocht, zouten,  zoutuitbloeiing, oliën, vetten en voedsel.