betonvloer impregneren, betonvloer behandelen, betonvloer beschermen, betonvloer oliewerend, betonvloer olieafstotend

Betonvloer impregneren en behandelen

Betonvloeren zijn vlekgevoelig en hebben veel onderhoud nodig. Hoewel dit in het verleden waar was, hebben beton impregneermiddelen ondertussen een lange weg afgelegd. Van eenvoudige wax- en acryl sealers die vroeger gebruikt werden naar de onderhand perfecte beton sealers.

Woonbeton vloer impregneren

Een betonvloer impregneren in woongedeeltes van het huis, vraagt om extra aandacht en een speciaal beton impregneermiddel. Dit komt omdat de eisen voor het impregneren van woonbeton nou eenmaal hoger liggen dan het impregneren van beton in kelders (die doorgaans alleen bestand hoeven te zijn tegen water en gassen).

Waarom een betonvloer impregneren

Een betonvloer impregneren (met de juiste beton sealer) zorgt ervoor dat de betonvloer een goede en adequate bescherming krijgt. Door een betonvloer te impregneren wordt hij vlekbestendig, hittebestendig, krasbestendig, voedselveilig, gemakkelijk schoon te maken en tevens laag in onderhoud.

Woonbeton: betonvloer beschermen in woongedeeltes, vraagt om extra aandacht

Niet alle beton impregneermiddelen hebben de juiste kwaliteiten en toevoegingen om beton waar je op woont, te beschermen tegen vuil en vlekken welke worden veroorzaakt door dagelijks gebruik. Een betonvloer impregneren en waterdicht maken is één ding, maar beton ook beschermen tegen olie, vuil en vlekken is iets anders.

Betonvloer impregneren en waterdicht maken

Gebruik geen “gewoon” beton impregneermiddel, om een betonvloer te impregneren waar je op leeft. Een standaard beton impregneermiddel maakt beton wel waterdicht, maar vaak niet (of slechts een klein beetje) waterafstotend, dus laat staan oliewerend.

Betonvloer impregneren, de belangrijke eisen

Een betonvloer die geïmpregneerd moet worden tegen wateroverlast en/of optrekkend vocht, dan is de belangrijkste eis dat de betonvloer echt waterdicht wordt.

Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig met een beton impregneermiddel zoals Terraseal Pro.

Waar moet je opletten bij het impregneren van een (decoratieve) betonvloer?

Bij een betonvloer waar op gewoond wordt zijn er andere eisen te stellen aan het impregneermiddel. Hierbij is het belangrijk dat de beton sealer ook weerstand biedt tegen vlekken van voedsel, olie en andere veel voorkomende huishoudelijke stoffen.

Het beton impregneermiddel moet het beton in ieder geval bieden:

  • Hydrofoob (waterafstotend)
  • Oleofoob (oliewerend)
  • Vuilwerend
  • Vlekbestendig
  • Krasbestendig
  • Langdurig bescherming

Beton beschermen tegen vloeistof én olie

De juiste beton sealer om bijvoorbeeld een gevlinderde of gepolierde betonvloer te impregneren, maakt het beton dus niet alleen waterafstotend, maar ook olie afstotend en vuil- en vlekwerend. Hierdoor is het beton ook beschermd tegen vlekken van voedsel, olie en andere huishoudelijke stoffen. Waardoor de natuurlijke schoonheid van het beton langer behouden blijft.

Countertop Pro om woonbeton, gevlinderd beton (en betonnen werkbladen) te behandelen?

Countertop Pro is zo’n betonimpregneermiddel, dat door de uitgekiende formulatie de betonvloer optimaal beschermt met een onzichtbare barrière. Hierdoor kunnen vloeistoffen en olie niet meer in het beton trekken. Met als resultaat dat het beton schoon en mooi blijft.

Review Countertop Pro beton impregneermiddel

De meest ideale beton sealer om zelf eenvoudig beton waterdicht, waterafstotend, olie- en vlekwerend te maken is Countertop Pro. Countertop Pro voldoet aan alle eisen die gesteld worden bij het impregneren van betonvloeren. Daarbij is het een transparante en penetrerende beton sealer, die het uiterlijk van het beton nagenoeg niet verandert. Het laat geen glans of waas achter.

Betonvloer impregneren met Countertop Pro en de extra voordelen

De geavanceerde Nanotechnologie, waarmee Countertop Pro is ontwikkeld, geeft de betonvloer de juiste beschermende eigenschappen. Daarbij heeft Countertop Pro nog een aantal extra voordelen:

   • Hoog rendement (ROI)
   • Makkelijk aan te brengen
   • Simpel schoon te maken
   • Eenvoudig te onderhouden
   • Kan niet schilferen of delamineren
   • Sneldrogend

Conclusie betonvloer impregneren:

Woonbeton vloeren impregneren, betonnen terrassen impregneren, beton vloeren in keukens / badkamers impregneren, of een betonnen werkblad impregneren doe je met Countertop Pro. Dit beton impregneermiddel is van hoge kwaliteit en geeft de ultieme bescherming aan het beton.

Dus als uw betonvloer of betonnen werkblad niet alleen tegen water beschermd moet worden maar ook tegen olie, vuil en vlekken, dan is Countertop Pro beste oplossing om uw betonvloer te impregneren. Countertop Pro beton impregneermiddel is o.a. verkrijgbaar bij 123vochtbestrijding.nl