trattamento, impermeabilizzante, applicazione, parete, mattoni

Zelf gevel impregneren

Een gevel impregneren lijkt een moeilijke klus die alleen door professionals gedaan kan worden. Met Hydrastop Pro kan elke klusser, zelf een gevel impregneren.

Waarom uw gevel impregneren?

Het impregneren van een gevel wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Dit betekent letterlijk ‘de fobie voor water’. Hydrofoberen of impregneren houdt feitelijk het waterafstotend maken van de gevel of steen in.

Vochtproblemen

Aangezien steen van nature poreus is, is het vatbaar voor water en vocht. Vocht en water veroorzaken op hun beurt een scala aan vochtproblemen.

De bekende vochtproblemen bij een gevel zijn: slagregen, mos, algen, schimmel, kalkaanslag en salpeter. Maar ook ontstaan er door vocht, scheuren en barsten in het steen, voegen en metselwerk.

Vuil en verontreiniging

Naast deze vochtproblemen mag ook vuil, smog en UV-straling niet vergeten worden.

Reden genoeg om zo snel mogelijk de gevel te beschermen door te impregneren.


Benodigdheden om zelf uw gevel te impregneren:

> Lage drukspuit (kwast of roller)
Hydrastop Pro gevel impregneermiddel


Stappenplan: Zelf gevel impregneren

Het zelf impregneren van een gevel bestaat uit slechts één of twee stappen, namelijk; de gevel reinigen én de gevel impregneren met een gevel impregneermiddel.

Stap 1: Gevel reinigen

Voor het impregneren van de gevel is het belangrijk dat de poriën van de stenen schoon zijn, zodat het impregneermiddel er goed in kan trekken. Wanneer er vuil, mos, algen of andere poriën dichtende lagen (zoals bijvoorbeeld verf) op de gevel zit, is het belangrijk deze te verwijderen.

Het reinigen van de gevel kunt u het beste doen met een hoge drukspuit en lauw, warm water. Dit is milieuvriendelijk en voldoende om de gevel goed te reinigen.

Stap 2: Aanbrengen van het gevel impregneermiddel

Het aanbrengen van het gevel impregneermiddel kan het beste met een lage drukspuit gedaan worden. Zorg ervoor dat de temperatuur tussen de 10°C en 25°C ligt.

  • Plak houten en niet te behandelen onderdelen (kozijnen, deuren, ruiten) af met tape of smeer ze in met afwasmiddel (onverdund).
  • Schud Hydrastop Pro goed en vul de lage drukspuit.
  • Breng het impregneermiddel gelijkmatig en systematisch aan. Begin bovenaan en werk in horizontale vlakken (van links naar rechts) naar beneden toe. Zorg ervoor dat er geen delen overgeslagen worden, werk daarom nat op nat.
  • Als de gevel erg poreus is (dit merkt u direct door een hoge absorptie), breng dan direct een tweede laag aan.

Stap 3: impregneermiddel laten drogen

Het drogen van de geïmpregneerde gevel duurt ongeveer 12 uur. Hierna is de gevel waterafstotend en vuilwerend.


Hydrastop Pro – Gevel impregneermiddel

Hydrastop Pro is een impregneermiddel om een gevel van steen waterafstotend te maken. Naast de hydrofobe werking voorkomt Hydrastop de hechting van vuil en organisch materiaal zoals; mos, algen en schimmels.

Milieuvriendelijk

Hydrastop Pro is 100% milieuvriendelijk en verduurzaamt uw gevel aanzienlijk. Zeer makkelijk aan te brengen.

Hydrastop Pro gevel impregneermiddel is onder andere te koop bij 123vochtbestrijding.nl


Een gevel impregneren kunt u makkelijk zelf!