betonnen werkblad afwerken, betonnen werkblad behandelen, betonnen werkblad impregneren, betonnen werkblad, countertop pro

Betonnen werkblad afwerken – behandelen – impregneren

Beton werkblad afwerken en behandelen

Een betonnen werkblad afwerken door impregneren is een van de meest onbegrepen aspecten van het afwerken van een betonnen werkblad. In het verleden hadden betonnen werkbladen een slechte reputatie met betrekking tot vlekgevoeligheid en onderhoud. Dit is tegenwoordig niet meer nodig.

Betonnen werkbladen behandelen

Vroeger werden er eenvoudige beton impregneermiddelen gebruikt zoals acryl en wax om betonnen werkbladen te impregneren en het beton waterdicht te maken door een coating.

Tegenwoordig zijn er veel meer technologieën beschikbaar en er zijn impregneermiddelen fabrikanten (zoals Greenseal Solutions) die de vraag naar betonnen aanrechtbladen impregneren serieus nemen en producten voor dit specifieke segment ontwikkelen (ik gebruik het liefst de Countertop Pro die ik koop bij 123vochtbestrijding.nl).

Zie Hier de Countertop Pro – TDS technisch data sheet  en Countertop Pro – gebruiksaanwijzing

Welk beton impregneermiddel moet ik gebruiken voor mijn betonnen werkblad

Fabrikanten van beton vloeren impregneermiddelen raden soms, ten onrechte een beton impregneermiddel aan die voor vloeren bestemd is. Dit terwijl een impregneermiddel voor vloeren geoptimaliseerd is om op te lopen, en niet om op te koken! (Countertop Pro is specifiek ontwikkeld voor betonnen werkbladen).

Of het nou gaat om beton vloeren, muren of betonnen aanrechtbladen, het advies is altijd een beton impregneermiddel te gebruiken dat ontwikkeld is voor het beoogde doel.

Betonnen aanrechtblad behandelen tegen vlekken

Onbehandelde betonnen werkbladen zijn poreus en kwetsbaar voor water, vlekken, olie en chemische vervuiling. Vloeistoffen trekken makkelijk in het betonoppervlak en maken vlekken in en op het beton. Azijn en citroensap lossen het cement op en beschadigen het oppervlak.

Om een betonnen werkblad als een praktisch aanrecht te gebruiken moet het beton geïmpregneerd, oftewel geseald worden.

Door het werkblad af te werken met een penetrerend, hydrofoberend en oleofoob beton impregneermiddel zal het beton tevens beschermd zijn tegen vlekken en krassen.

De ideale bescherming betonnen werkblad

In het ideale geval moeten betonnen werkbladen en betonnen keukenbladen vlekbestendig, hittebestendig, vuilwerend, krasbestendig, gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn. Hier komt Countertop Pro goed tot zijn recht.

Countertop Pro, speciaal ontwikkeld voor betonnen werkbladen, maakt het betonnen werkblad niet alleen waterdicht en waterafstotend maar ook vuil en oliewerend (oleofoob).

Bekijk de werking voor betonnen werkbladen

Het ideale impregneermiddel voor betonnen werkbladen moet aan deze basiscriteria voldoen:

 • De natuurlijke schoonheid van het beton behouden.
 • Transparant en milieuvriendelijk.
 • Mag niet poreus zijn.
 • Weerstaat vlekken van voedsel, olie en andere veel voorkomende huishoudelijke stoffen.
 • Kan tegen hitte van hete potten en pannen die direct uit de oven of van het gasstel komen, met een groot temperatuur verschil.
 • Weerstaat UV-degradatie en vergeling door zonlicht.
 • Krasbestendig.
 • Voedsel veilig (niet-toxisch).
 • Eenvoudig schoon te maken met behulp van gewone huishoudelijke reinigingsproducten.
 • Langdurige bescherming zonder de noodzaak van frequent onderhoud of opnieuw aanbrengen.
 • Mag niet pellen, delamineren, schilferen of bubbelen.

Voordelen van betonnen keukenblad behandelen met Countertop Pro

Countertop Pro voldoet aan alle basiscriteria die gesteld worden voor betonnen werkbladen en betonnen keukenbladen. Zo maakt Countertop Pro niet alleen het beton waterdicht en waterafstotend, maar ook wordt het beton vlekbestendig en oleofoob. Dit scheelt bovendien een hoop onderhoud aan het keukenblad.

Conclusie:
Het is aan te raden om het afwerken en impregneren van een betonnen werkblad, betonnen aanrechtblad te doen met een beton impregneermiddel dat specifiek voor dit doel ontwikkeld is. Dit zorgt voor de beste bescherming met prachtig resultaat. Hierdoor wordt een betonnen werkblad langdurig beschermd en blijft deze het langste mooi en schoon.

Mijn favoriet om een betonnen werkblad te behandelen is  Countertop Pro.