Kelderdichting

Een natte kelder daar schrikken de meeste huiseigenaren van. Meer dan de helft van alle woningen in Nederland en België heeft geen goede kelderdichting volgens de VVE. De meest voorkomende oorzaken zijn condensatie, afvoer en grondwater.

De oplossingen zijn afhankelijk van de oorzaak van het probleem en varieert van het installeren van een ontvochtiger, een afvoersysteem of het vocht bestrijden met middelen die het water in de keldervloer of keldermuur tegenhouden.

Waarop letten bij kelderdichting?

Condensatie in de kelder

Condensatie in de kelder treedt op als er vochtige, warme lucht tegen de keldermuur aan komt. Als er natte plekken op de keldermuur en de keldervloer ontstaan dan zou het kunnen dat er een condensatie probleem is. Dit kunt u makkelijk testen met een simpele condensatietest.

Condensatietest: plak folie over een vochtige plek met aan de randen plakband, en laat dit een paar dagen zitten. Als er water/vocht aan de kant van de keldermuur zit dan is uw muur lek. Als het vocht aan de buitenkant van de folie zit dan is het condensatie.

Grondwater

Als u een vochtprobleem in de kelder heeft – wat te wijten is aan grondwater – dan zal de kelder na elke regenbui voor een lange tijd nat zijn. Er kan hierdoor water opkomen tussen de voegen van de muur en de vloer. Kelderdichting is in dat geval een absolute noodzaak. Hoe eerder de kelderdichting een feit is, hoe beter voor het hele huis.

Kelderdichting behandelen met Hydrablock beton en steen sealer

Bij natte muren en vloeren in de kelder kan een penetrerende beton sealer aangebracht worden. Bijvoorbeeld Hydrablock Pro, deze beton en steen sealer is gebaseerd op een unieke milieuvriendelijke formule. Deze sealer biedt een kosteneffectieve en snelle manier om gemakkelijk zelf uw kelderdichting uit te voeren.

Optrekkend vocht in de kelder behandelen

Heeft u last van opstijgend c.q. optrekkend vocht in de kelder dan kunt u Hydrablock of Innerseal in de muren injecteren. Muren injecteren klinkt ingewikkeld maar met een goede voorbereiding kan het snel gedaan zijn.

Lees meer over optrekkend vocht bestrijden →

Kelderdichting de afwerking

Hierna behandelt u de muur met Hydrablock om de gehele keldermuur waterdicht te maken. Als de keldermuur gestuct gaat worden dan kan het pleister ook waterdicht gemaakt worden door het aan te maken met Hydramix. Hierdoor zal het gips/pleister veel steviger en zelf ook 100% waterdicht zijn.

De meest ultieme kelderdichting is nu een feit.

Hydrablock Pro en Hydramix Pro zijn momenteel te verkrijgen bij 123vochtbestrijding.nl en vochtbestrijdingsmiddelen.nl